Maďarsko: Sme pod masívnym útokom Georgea Sorosa

21.11.2017 | 12:43
  0
Podľa Fideszu sa EÚ v imigračnej politike riadi americkým miliardárom.

Maďarsko čelí frontálnemu útoku zo strany amerického finančného špekulanta Georgea Sorosa. Uvedené slová odzneli z úst podpredsedu maďarskej vládnej strany Fidesz po tom, ako miliardár vydal vyhlásenie, v ktorom obvinil maďarskú vládu, že klame o jeho programe.

Podpredseda Fideszu Gergely Gulyás odmietol Sorosove tvrdenia, že vláda v Budapešti šíri dezinformácie. Zároveň poprel, že Maďarsko podnecuje protimoslimské nálady a antisemitizmus. Gulyás naopak obvinil Sorosa z toho, že na jeho krajinu útočí prostredníctvom svojich mimovládnych organizácií a byrokratov z Európskej únie, presadzovaním proutečeneckej agendy.

"To, čo Soros píše o prisťahovalectve vo všeobecnosti, je proimigračný postoj, ktorý pohŕda národným štátom," vysvetlil predstaviteľ vládneho Fideszu, podľa ktorého sa následne uvedeným postojom v oblasti prisťahovaleckej politiky riadi Brusel.

"Niekoľko dní pred nedávnym rozhodnutím o imigrácii v Európskom parlamente sa Soros stretol s príslušným spravodajcom k tejto otázke a piatimi eurokomisármi. Nie som konšpiračný teoretik, ale dá sa z toho veľa vytušiť," poznamenal maďarský politik.

George Soros vydal v pondelok vyhlásenie, ktorým reagoval na sedembodové obvinenie zo strany maďarskej vlády. Tá masívne propaguje ľudový prieskum pod názvom Národné konzultácie ohľadne "Sorosovho plánu". Občanov Maďarska v ňom žiada o vyjadrenie ich názorov aj na to, či by sa krajina mala stať prisťahovaleckým štátom. Soros sa snažil tvrdenia vlády v Budapešti vyvrátiť a označil ich ako "prekrúcanie a čisté klamstvá".

Konzervatívna vláda pod vedením premiéra Viktora Orbána, sa netají odporom voči Sorosovi a jeho politickým aktivitám. Obviňuje ho z podkopávania európskych hraníc a hodnôt tým, že napomáha prílivu utečencov a žiadateľov o azyl z Blízkeho východu a Afriky. V máji tohto roku označil Soros Maďarsko ako "mafiánsky štát". Orbán tieto slová považuje za "vyhlásenie vojny".

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti