Lipšic mal eroticky četovať a stretávať sa s objednávateľkou Kuciakovej vraždy

09.10.2018 | 14:55
  0
Daniel Lipšic na zverejnenú komunikáciu s obvinenou Alenou Zs. reagoval tvrdením, že ide o súčasť diskreditačnej kampane proti nemu z dôvodu vyšetrovania prípadu Gorila, kde mal figurovať aj Kočner.

Exminister spravodlivosti Daniel Lipšic, v súčasnosti advokát rodiny Jána Kuciaka, ktorý má prístup k vyšetrovaciemu spisu prípadu zavraždeného novinára a jeho priateľky, sa podľa záznamu rozsiahlej, 63-stranovej četovej komunikácie, ktorú zverejnil portál GINN, poznal Alenou Zs., podozrivou z objednania Kuciakovej vraždy. Podľa portálu si spolu nielen písali, ale sa aj stretávali.

Rovnako ako Lipšic sa mal s Alenou Zs. poznať a stretávať aj Marián Kočner. Známeho podnikateľa mainstreamové médiá v posledných dňoch označujú ako osobu, ktorá si mohla prostredníctvom Aleny Sz. objednať vraždu Kuciaka. Túto skutočnosť však polícia nepotvrdila a zatiaľ o tom nebol zverejnený nijaký dôkaz.

Policajný prezident Milan Lučanský povedal, že raziu, pri ktorej zatkli osoby podozrivé z vraždy, museli uskutočniť o mesiac skôr ako plánovali, keďže hrozilo prezradenie zo strany niektorých právnych zástupcov. „Možných vykonávateľov skutku sme mali už mesiac. Monitorovali sme ich, riešili sme ich zvyky a spôsoby. Snažili sme sa dostať aj k objednávateľovi. Museli sme však zohľadniť fakt, že niektorí právni zástupcovia, ktorí majú viacero informácií zo spisu, mali informácie aj o tom, že je pripravovaná táto akcia“.

Daniel Lipšic bol už v minulosti v kauze „Lipšicovo stádo“ podozrivý, že vynášal informácie zo spisov a poskytoval ich na zverejnenie spriazneným novinárom, ktorí potom ovplyvňovali verejnú mienku v jednotlivých kauzách želaným smerom. Je pravdepodobné, že policajný prezident mal na mysli v súvislosti s rizikom vyzradenia pripravovanej razie práve Lipšica.

Lipšic na zverejnenú komunikáciu s obvinenou Alenou Zs., vystupujúcou pod menom Aya Alia, reagoval tvrdením, že ide o súčasť diskreditačnej kampane proti nemu z dôvodu vyšetrovania prípadu Gorila, kde mal figurovať aj Kočner. Na otázku novinárov z Ginn Pressu, či sa s Alenou Zs. osobne stretol, neodpovedal a zverejnenie svojej četovej komunikácie s objednávateľkou vraždy označil za vyfabulované.

“Ako som už viackrát povedal v roku 2012, údajné konverzácie s viacerými ženami na mojom Facebooku v roku 2012 nie sú autentické. Vôbec neviem, o akú osobu išlo alebo ide. Po tom, ako sme začali vyšetrovať kauzu Gorila, vrátane podozrenia z prania špinavých peňazí Kočnera, začala proti mne v roku 2012 intenzívna diskreditačná kampaň. Jej súčasťou bolo aj takmer sústavné hackovanie môjho profilu na Facebooku, ktoré sme opakovane nahlasovali a riešili. V danej veci som podával aj trestné oznámenie. Ak v tomto prípade ide o osobu, ktorá je obvinená z objednávky úkladnej vraždy, to len dokresľuje okruh ľudí, ktorí organizovali v roku 2012 diskreditačnú kampaň,” uviedol Lipšic.

Lipšicovmu tvrdeniu, že záznamy jeho eroticky ladených konverzácií so ženami sú podvrh (niektoré z nich boli zverejnené už v minulosti), ľudia na sociálnych sieťach zväčša neveria a ironicky ho komentujú. Ak sa potvrdí informácia o tom, že sa Lipšic s podozrivou Alenou Sz. v minulosti stretával, Lipšicova pozícia ako advokáta rodiny zavraždeného novinára bude minimálne z morálneho hľadiska spochybniteľná.

Prepis četovej konverzácie medzi Danielom Lipšicom a Alenou Zs. TU.

Zdroj: napalete.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti