Lavrov: USA napriek sľubom nemajú záujem odísť z Sýrie

24.04.2018 | 11:01
  0
Ruský minister dodal, že Američania v oblastiach pod ich kontrolou zriaďujú v krajine lokálne orgány.

V protiklade s prísľubom prezidenta Donalda Trumpa, nemajú Američania záujem odísť zo Sýrie a namiesto toho sa “aktívne usadzujú“ na východnom brehu rieky Eufrat. Oznámil to ruský minister zahraničných vecí.

Sergej Lavrov počas svojej utorkovej návštevy Pekingu vyhlásil, že „niektoré krajiny sa vyslovene rozhodli rozčleniť Sýriu“. V tejto súvislosti pripomenul, sa Spojené štáty sa pred tým zaviazali, že ich jediným cieľom je „vyhnať teroristov zo Sýrie a poraziť tzv. islamský štát“.

Napriek tomuto sľubu a v rozpore s vyhláseniami amerického prezidenta Donalda Trumpa sa “USA sa aktívne usadzujú na východnom brehu rieky Eufrat a nemajú v úmysle odísť,“ povedal Lavrov. Poukázal aj na fakt, že Američania v oblastiach pod ich kontrolou zriaďujú v Sýrii miestne orgány.

„Mimochodom, práve francúzsky prezident (Emmanuel Macron), ich v tomto povzbudzuje," povedal ruský šéf diplomacie. „Len pred nedávnom vyhlásil, že USA by nemali odísť z Afganistanu s tým, že americká koalícia musí ostať aj v Sýrii, pokiaľ tam nebude vytvorený poriadok, ktorý bude vyhovovať západným krajinám,“ doplnil Sergej Lavrov.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti