Lajčák navštívi Porošenka a ukrajinským mimovládkam odovzdá 65-tisíc eur

03.10.2018 | 13:48
  0
Slovenský šéf diplomacie bude na Ukrajine rokovať aj s rezortným kolegom a predsedom parlamentu.

Na svoju prvú bilaterálnu zahraničnú cestu po návrate z New Yorku odcestuje minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák na Ukrajinu. Návšteva sa uskutoční vo štvrtok a piatok.

Ako ďalej informoval tlačový odbor rezortu diplomacie, Lajčák bude v Kyjeve rokovať s rezortným kolegom Pavlom Klimkinom a prijmú ho prezident Petro Porošenko a predseda parlamentu Andrij Parubij.

Počas stretnutí s najvyššími ukrajinskými predstaviteľmi budú hovoriť o širokom spektre bilaterálnych tém, otázke reformných krokov Ukrajiny a podpore Slovenska európskym ašpiráciám Ukrajiny ako aj ďalších otázkach spoločného záujmu.

Rozhovory sa budú zároveň týkať problematiky Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), kde Slovensko od 1. januára 2019 preberie predsedníctvo. Jednou z hlavných otázok počas slovenského predsedníctva v OBSE bude konflikt na území Ukrajiny.

Minister Lajčák odovzdá dvom ukrajinským mimovládnym organizáciám certifikáty humanitárnej pomoci v celkovej sume takmer 65-tisíc eur. Stretnutie s predstaviteľmi slovenskej Digitálnej koalície bude primárne venované otázke nedostatku pracovnej sily na Slovensku v oblasti informačných a komunikačných technológií.

Šéf slovenskej diplomacie navštívi aj mesto Charkov na východe Ukrajiny, kde sa stretne s regionálnymi a miestnymi politickými predstaviteľmi a podnikateľmi.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti