Lagerfeld: Merkelová nahradila zabitých Židov najväčšími nepriateľmi

16.11.2017 | 13:17
  0
Moslimovia zaplnili medzeru po zavraždených obetiach Holokaustu.

Nemecký módny návrhár Karl Lagerfeld vo svojom vyhlásení uviedol, že nemecká kancelárka Angela Merkelová nahradila milióny obetí židovského holokaustu svojimi "najväčšími nepriateľmi". Odvolal sa pri tom na zvýšený príliv moslimských utečencov.

Lagerfeld svojim politicko nekorektným vyhlásením premostil 70-ročné obdobie medzi 2. svetovou vojnou a súčasnou utečeneckou krízou, ktorá sa v prevažnej miere dotkla Európy.

"Aj keď tu ide o desaťročia, nikto sem nemôže namiesto miliónov zabitých Židov, presunúť milióny najväčších nepriateľov," povedal dizajnér na francúzskej televíznej stanici C8.

Pred kontroverzným vyhlásením módna ikona povedala, že sa chystá "povedať niečo hrozné o Merkelovej "obrovskej chybe", v rámci ktorej sa v roku 2015 rozhodla prijať do Nemecka státisíce utečencov.

"Viem o niekom v Nemecku, kto si k sebe vzal mladého Sýrčana, že po štyroch dňoch povedal:" Najväčšia vec, ktorú vynašlo Nemecko, bol holokaust," dodal na ilustráciu Lagerfeld.

Pri tejto príležitosti obvinil Merkelovú z toho, že akceptovaním množstva migrantov na územie Nemecka sa snažila vylepšiť svoj vlastný obraz.

"Merkelová už mala milióny a milióny (prisťahovalcov), ktorí sú dobre integrovaní a pracujú a doteraz to funguje ... Na zvýšenie svojej popularity po gréckej dlhovej kríze nepotrebovala prijať ďalší milión," vysvetlil módny návrhár.

Odhaduje sa, že na územie Spolkovej republiky Nemecko vstúpilo od roku 2015 približne 1 milión prevažne moslimských utečencov, ktorí pochádzajú predovšetkým z vojnou zmietaných štátov, akými sú napríklad Irak a Sýria.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti