Kusturica: Západná Európa alebo USA sa môžu pokúsiť napadnúť Rusko ako to svojho času urobili Napoleon a Hitler

18.07.2018 | 12:34
  0
Známy srbský režisér tvrdí, že v súčasnosti sme svedkami ničenie európskej kultúry a národných štátov.

Existuje scenár, v ktorom by Rusko mohlo byť napadnuté západnou Európou alebo Spojenými štátmi. V rozhovore pre RT to povedal srbský filmový režisér Emir Kusturica. Zdôraznil pri tom, že v minulosti sa o to už raz pokúsili Napoleon a Hitler, avšak neúspešne.

„Napoleon prišiel do Ruska so 600-tisíc vojakmi a vrátil sa s 30-tisícmi. Hitler bol tiež porazený,“ povedal oceňovaný režisér v interview venovanom vzťahom medzi Ruskom a Západom.

Kusturica napriek súčasnej situácii verí, že za päť rokov eurázijský kontinent zjednotí ľudí a zlepší ich život. Podľa jeho názoru sa tak ale stane iba za predpokladu, že vo svete nebude zúriť veľká vojna.

„Zjednotenie eurázijského kontinentu po ekonomickej stránke - nie nevyhnutne v politickom zmysle - môže nakoniec nastať ... Bude to nevyhnutný scenár,“ zdôraznil a dodal, že Východ a Západ budú jednotnejší a budú schopní vyrábať svoje produkty v rámci celej Eurázie.

Kusturica sa domnieva, že „umelý svet vytváraný médiami a európskymi elitami“ je v procese vlastného zvrhnutia.

„Máme tu Nemecko, ktoré je na vrchole ekonomického úspechu, ale je tu aj migračná kríza, ktorá bola importovaná zvonku,“ tvrdí srbský režisér a poznamenáva, že aj on sám sa považuje „do istej miery za migranta“ a proti migrácii ako takej nie je proti.

„Celá Európa je rozdelená,“ upozornil s tým, že žiadatelia o azyl neutekajú do bohatej Saudskej Arábie, ale namiesto toho majú namierené do Nemecka.

„Majú migranti za cieľ zničiť Európu a zameniť európsku krv, aby sme tu nemali národné štáty, ale regióny, v ktorých náboženstvo a kultúra nebudú dôležité?“ položil si otázku uznávaný srbský filmár.

Podľa jeho názoru sme v súčasnosti svedkami „ničenia Európy“, keď politická elita vytvára vojny a krízy na Blízkom východe, čím vyvoláva migračný príliv do Európy. Na záver upozornil, že tento prístup otvára dvere k chaosu.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti