Kremeľ: Skripaľ mal pre Rusko nulovú hodnotu

22.03.2018 | 13:27
  0
Putinov hovorca pripomenul, že otrávený agent bol britským, nie ruským špiónom.

Otrávený dvojitý rusko-britský agent Sergej Skripaľ mal pre Moskvu nulovú hodnotu po tom, ako ho Rusko odovzdalo Británii. V exkluzívnom rozhovore pre RT to vyhlásil hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

Poznamenal, že Rusko nemalo žiadny motív zamerať sa na Skripaľa, ktorý bol tento mesiac spolu s jeho dcérou nájdený v bezvedomí na lavičke v meste Salisbury. Británia z ich otravy obviňuje Rusko.

„(Skripaľ) bol odovzdaný v rámci výmeny agentov odovzdaný do Británie. Aký dôvod by malo Rusko odovzdať človeka, ktorý má pre neho nejaký význam alebo nejakú hodnotu? Je to nepredstaviteľné. Ak je odovzdaný, znamená to, že Rusko s ním skončilo. Má nulovú hodnotu alebo nulovú dôležitosť,“ povedal Peškov s odkazom na výmenu špiónov, v ktorej Rusko vydalo štyroch britských špiónov, vrátane Skripaľa, výmenou za 10 ruských agentov.

Povedal tiež, že Skripaľ by mal byť nazývaný „britským špiónom“, nakoľko pracoval pre spravodajskú službu MI6. „Je to ruský občan, ale nie je to ruský špión,“ dodal.

Peskov tiež uviedol, že predstavitelia Spojeného kráľovstva sa unáhlili s konštatovaním, že za prípadom stálo Rusko a bez akýchkoľvek dôkazov vzniesli obvinenia.

„Prvé obvinenia, že Rusko je zodpovedné za tento pokus o vraždu, prišli od politikov len pár hodín po nehode. A teraz vidíme slová odborníkov ... z Organizácie pre zákaz chemických zbraní, ktorí hovoria, že predbežné vyšetrenie prítomnosti nervového prostriedku bude trvať približne tri týždne. Neprotirečí si to? Ja si myslím, že áno,“ pokračoval prezidentov hovorca.

V tejto súvislosti pripomenul slová Vladimíra Putina, ktorý povedal, že: „Nie sme takí blázni, že by sme čo len pomysleli o niečom takom (otrave Skripaľa) a navyše pred prezidentskými voľbami (18. marca) a pred takým dôležitým globálnym podujatím, akým je futbalový šampionát“.

Zdroj: rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti