Kovačič-Hanzelová zakladá v RTVS Spravodajské odbory

19.04.2018 | 14:24
  0
Tento krok odôvodnila tým, že posledné mesiace boli náročné, až sa dostala do bodu, kedy zvažovala čo ďalej.

Reportérka Zuzana Kovačič-Hanzelová spolu s ďalšími dvoma kolegami zakladá Spravodajské odbory v RTVS. Kovačič-Hanzelová to oznámila v statuse na Facebooku s tým, že už majú desiatky prihlášok.

Tento krok odôvodnila tým, že posledné mesiace boli náročné, až sa dostala do bodu, kedy zvažovala čo ďalej. "Priznám sa, že včera som mala veľmi zlý deň a po prvý raz za sedem rokov, ktoré v RTVS pracujem, som vážne rozmýšľala, čo ďalej. Už to tak ale býva, že sa na veci treba vyspať, otriasť sa a ísť ďalej," napísala Kovačič-Hanzelová s tým, že to vyústilo do rozhodnutia založiť odbory.

RTVS v stanovisku zaslanom HNonline prostredníctvom hovorkyne Eriky Rusnákovej reaguje, že "je slobodným rozhodnutím a právom každého zamestnanca, ak splní všetky náležitosti, založiť odborovú organizáciu, rovnako ako do nej vstúpiť."

Rozhodnutie rady

Reportérka sa v príspevku vrátila aj k včerajšiemu rozhodnutiu Rady pre vysielanie a retransmisiu, v ktorom Rada udelila RTVS tvrdý trest za jej minuloročnú reportáž o parlamentných voľbách v Česku.

"Rada pre vysielanie a retransmisiu nás potrestala za reportáž o Andrejovi Babišovi a médiách, ktoré v Česku vlastní. Potrestala nás napriek tomu, že mala na stole vlastnú právnu analýzu, ktorá im hovorila, že reportáž je v poriadku. Dôvod je, že sme nedali priestor vydavateľstvu Mafra, pričom v reportáži bol dvakrát jeho majiteľ Andrej Babiš." napísala Kovačič-Hanzelová.

Chýbalo vyjadrenie druhej strany

V reportáži Zuzana Kovačič Hanzelová hovorila, že médiá, ktoré v Česku vlastní neskorší víťaz volieb Andrej Babiš, mu v kampani výrazne pomáhajú a zamerne vynechávajú isté kauzy.

Problémom bolo, že v reportáži RTVS hodnotila Lidové noviny a Mladú frontu DNES, denníky patriace českému vydavateľstvu Mafra, avšak zástupcovia Lidových Novín a Mladej fronty DNES či vedenie vydavateľstva priestor nedostali.

Sťažnosť podalo vydavateľstvo Mafra Slovakia, do portfólia ktorého patria aj Hospodárske noviny a je dcérskou spoločnosťou Mafry. 

Zdroj: strategie.hnonline.sk

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti