VIDEO: Kotlebovci vyzvali Pellegriniho, aby nepodporoval protiruské besnenie

11.12.2018 | 16:17
  0
Šéf ĽSNS Marian Kotleba sa v tejto súvislosti odvolal na slová predseda Smeru-SD Roberta Fica, ktorý povedal, že vláda sa nebude podieľať na protiruskom besnení.

Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) by nemal podporovať protiruské besnenie a na najbližšom zasadnutí Európskej rady by sa mal jasne vyjadriť, že Slovensko nesúhlasí s ďalším predlžovaním protiruských sankcií. Premiéra k tomu vyzývajú predstavitelia ĽSNS.

"Predseda Smeru-SD Robert Fico povedal, že vláda sa nebude podieľať na protiruskom besnení. Sme presvedčení, že vyjadriť nesúhlas so sankciami je možnosť, ako činmi naplniť toto vyhlásenie," povedal na tlačovej konferencii šéf ĽSNS Marian Kotleba. Jeho strana v tomto duchu aj odovzdala Pellegrinimu list, kde ho vyzýva na zastavenie protiruského besnenia a nepodľahnutie tlaku krajinám, "ktoré úmyselnými provokáciami a neustálym vyhrocovaním konfliktov s Ruskou federáciou sledujú len vlastné geopolitické ciele, ktorú sú len na úkor celej Európy".

Kotlebovci sú presvedčení, že napätie medzi Ruskom na jednej strane a krajinami západnej Európy a USA na strane druhej, stúpa napätie. "Počúvame neustále o ruských agentoch, ruskej agresii a ruských záujmoch. Ale sú to práve USA a NATO, ktoré eskalujú napätie. Táto štvavá politika voči Rusku môže mať nedozerné následky, ktoré sa dotknú aj SR," poznamenal Martin Beluský (ĽSNS).

ĽSNS sa tiež nepáči, že americký veľvyslanec na Slovensku Adam Sterling údajne apeloval na členov Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť, aby Slovenské elektrárne prijali ďalšieho dodávateľa jadrového paliva. A aby ho Slovensko nakupovalo aj od USA.

Viac v nasledujúcom videu:

Zdroj: 24hod.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti