Koaličná rada dnes nebude

11.08.2017 | 10:28
  0
Premiér Fico má zdravotné problémy.

BRATISLAVA 11. augusta – Rokovanie dnešnej Koaličnej rady je zrušené pre zdravotné problémy premiéra Roberta Fica. Pre agentúru SITA to potvrdili dva nezávislé zdroje.

Po utorkovom rokovaní Koaličnej rady informoval predseda Mostu-Híd Béla Bugár, že v piatok budú pokračovať v rokovaní. Koaličná rada mala zasadať pre krízu vo vláde, ktorú vyvolalo vypovedanie Koaličnej zmluvy predsedom SNS Andrejom Dankom.

Koaličná kríza vypukla v pondelok (7.8.), keď predseda SNS Andrej Danko oznámil partnerom listom cez médiá vypovedanie koaličnej zmluvy. Na následnom rokovaní koaličnej rady sa predsedovia Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd zhodli, že neexistuje alternatíva k súčasnej vláde. Šéf Mosta-Híd Béla Bugár za trojlístok informoval, že partneri sú odhodlaní pokračovať ďalej. Podľa neho nie je problém v koalícii taký vážny. Lídri sa mali zísť dnes v NR SR na rokovaní koaličnej rady.

SNS zároveň čelí kauze rozdeľovania eurofondov na ministerstve školstva. Národniari pripustili, že aj za spustením kauzy vidia kroky z Úradu vlády. Zároveň upodozrievajú Smer-SD zo spolupráce s OĽaNO na diskreditácii SNS. Opozičné hnutie má podľa SNS disponovať tajnými materiálmi z Úradu vlády SR. V týchto krokoch vidí poslanca NRSR a premiérovho poradcu Erika Tomáša. Ten obvinenia odmieta a považuje ich za absurdné. SNS by sa podľa neho útokmi založenými na dojmoch nemala zbavovať zodpovednosti za rezort školstva. Bugár vyzval koaličných partnerov na zodpovednosť.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti