Klaus: Kancelárka Merkelová zľahčuje ničivé následky migrácie

12.09.2018 | 11:00
  0
Nemecká kancelárka považuje názory obyčajných ľudí za "pravicový radikalizmus", čím podľa jeho názoru uráža milióny krajanov.

Bývalý český prezident Václav Klaus v utorok odsúdil pondelkové vyjadrenie hovorcu nemeckej vlády Steffena Seiberta, ktorý tlmočil stanovisko kancelárky Angely Merkelovej o troch veľkých výzvach súčasnej spolkovej republiky. Tými sú, ako odznelo v Berlíne, znepokojujúca miera antisemitizmu, rast pravicového radikalizmu v nemeckej spoločnosti a násilné zločiny spáchané jednotlivcami z radov utečencov.

Václav Klaus v utorkovej reakcii mienil, že Merkelová považuje názory obyčajných ľudí za "pravicový radikalizmus", čím podľa jeho názoru uráža milióny krajanov.

Český exprezident, ktorý sa netají sympatiami k protiimigračnej a euroskeptickej Alternatíve pre Nemecko (AfD), nemeckej kancelárke vytkol aj to, že "zneužíva nemecké historické zlé svedomie, nemecký antisemitizmus, ktorý viedol až k holokaustu a peciam vo vyhladzovacom tábore Auschwitz-Birkenau, k dnešnému zastrašovaniu občanov," cituje Klausa internetový server Novinky.cz.

Popisovanie diania, násilných aktov z ostatného obdobia Merkelovou ako činov jednotlivcov z radov utečencov predstavuje podľa Klausovho názoru "zľahčovanie ničivých následkov migrácie". Kancelárkine slová označil český exprezident za "výsmech a karikatúru dnešnej európskej reality. Európski demokrati sa s tým nemôžu zmierovať," dodal bez toho, aby sa zmienil o násilnostiach pravicových extrémistoch.

Zdroj: glob.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti