Klaus: Európa potláča slobodné myslenie. Česko by malo EÚ opustiť

04.09.2017 | 10:28
  0
Po tom ako český prezident Miloš Zeman varoval pred príchodom islamistov z územia Sýrie a Iraku do Európy, jeho predchodca v úrade – Václav Klaus povedal, že Európa sa už vo vojne nachádza.

Exprezident svoje slová predniesol na predvolebnom mítingu politickej strany Alternatívy pre Nemecko (AfD) v nemeckom Hofheime.

Podľa Václava Klausa však nejde len o vojnu proti teroristom, ale aj o boj proti multikulturalizmu, masovej migrácii, nedobrovoľnej unifikácii a politickej korektnosti. Ako uviedol, dôsledkom tohto boja je to, že v Európe je čoraz viac potláčané slobodné myslenie. Zdôraznil, že týmto spôsobom nastáva postupná likvidácia európskej kultúry, tradícií a hodnôt.

“Bojové zoskupenia, ktoré stoja na oboch stranách, sú nám všetkým dobre známe: na jednej strane, a to je moja strana, stojí sloboda, demokracia, tradičná rodina a bežné, v dejinách osvedčené ľudské správanie, suverenita európskych národných štátov, patriotizmus, zahraničné cesty a pobyty namiesto migrácie,” povedal Klaus s tým, že barikáda na ktorej strane stojí on, je pomerne pokojná, nenásilná, zdvorilá a pripravená na diskusiu.

“Na druhej strane stojí politická korektnosť, multikulturalizmus, humanrightizmus, feminizmus, genderizmus a agresivita homosexualizmu, masová migrácia, pani Merkelová, páni Schulz (predseda nemeckej SPD) a Juncker (predseda Európskej komisie), nedobrovoľná a nespontánna unifikácia, centralizácia, harmonizácia a štandardizácia Európy,” vyhlásil bývalý prezident a poznamenal, že táto strana je arogantná a agresívna.

Súčasné Nemecko je podľa jeho názoru “bojovým poľom Európy”, pretože tam sa teraz rieši dnešný konflikt o budúcu podobu nášho kontinentu. Vyjadril však pochybnosť, či si nemeckí občania uvedomujú ich súčasnú úlohu a zodpovednosť v tomto procese.

Vo svojom prejave na predovelebnej akcii AfD český politik vyhlásil, že nie je nepriateľom Európy, ale “nepriateľom ľudí, ktorí zastupujú Európsku úniu a európsku integráciu v súčasnej podobe”.

K téme utečeneckej krízy povedal, že “súčasná masová migrácia a jej ďalekosiahle negatívne dôsledky pre budúcnosť európskej spoločnosti, nemajú na svedomí utečenci, ale európski politici, na čele s nemeckými”.

Problémom dneška podľa českého exprezidenta nie je nedostatok súcitu, milosrdenstva, solidarity alebo otázka ľahostajnosti, ale skôr naša budúcnosť.

“Považujem masovú migráciu za nebezpečné poškodenie našich životov, našich tradícií a zvykov.”

V súvislosti so súčasným stavom Európy Klaus povedal, že by “potrebovala nie malú, ale radikálnu zmenu”.

Ohľadne českej politiky poznamenal, že z dôvodu direktív Európskej únie v otázke migračných kvót, je odpoveď jasná. “Mali by sme začať prípravy na opustenie EÚ. Myslím si, že to by bola rozmuná odpoveď,” vyzdvihol na záver svoj názor bývalý prezident Českej republiky.

Tomáš Hlaváč

Zdroj: narodnenoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti