Kiskovi podľa Kaliňáka prekáža fakt, že sa jeho problémy dostali na verejnosť

10.01.2018 | 17:45
  0
Oni veľmi dobre vedia, aký žúr tam bol na tej palube...

BRATISLAVA 10. januára – Minister vnútra Robert Kaliňák sa už nepamätá, kam posielali faktúry, ktoré ministerstvo vnútra vystavovalo za lety prezidenta Andreja Kisku domov. „Sú to štyri roky a ja už neviem, kam sa tie podklady posielali,“ povedal.

Ide o lety prezidenta Kisku po nástupe do funkcie v roku 2014. Ten využíval vládnu letku aj na súkromné účely, za čo mu rezort vnútra vystavil faktúry. Tie sa však podľa tvrdení Kaliňáka vrátili neuhradené a tak od fakturácie upustili. „Faktúry sa neplatili a tak boli stornované. Išlo o cesty prezidenta Kisku domov respektíve na súkromné účely,“ uviedol Kaliňák.

DAŇOVÉ PROBLÉMY PREZIDENTA KISKU

Podľa ministra je vždy všetkému na vine minister vnútra, bez ohľadu na to, kto momentálne túto funkciu vykonáva.

Domnieva sa, že prezidentovi Andrejovi Kiskovi prekáža najmä fakt, že sa dostali jeho daňové problémy na verejnosť. „Vadí mu viac to, že sa na povrch dostali jeho problémy v súvislosti s daňovými podvodmi jeho firmy,“ uviedol po rokovaní vlády Kaliňák.

„Za tie roky som si už zvykol, že vždy je na vine minister vnútra bez ohľadu na to, kto tam sedí. To je podobný prípad pána Matoviča, ktorý stále útočí za to isté. Ja za to nemôžem, že tieto problémy oni majú, nakoniec tieto informácie nevyhľadáva polícia, ale finančná správa, ktorá k tomu má nejaké dôvody a musí to riešiť,“ okomentoval Kaliňák.

ŠPECIÁL ŠPINAVÝ OD ZVRATKOV

Verejnosťou rezonovala aj pracovná cesta prezidenta Kisku v Mexiku, z ktorej sa údajne vládny špeciál vrátil špinavý od zvratkov. Prezidentská kancelária po tvrdeniach ministra Kaliňáka o špinavom lietadle reagovala, že je úbohé zneužívať zdravotné problémy cestujúcich na politický súboj.

Podľa Kaliňáka, ktorý sa nechcel už prípadom zaoberať, iba zúčastnení na spomínanej ceste do Mexika vedia, ako to na palube vládneho špeciálu vyzeralo.

„Nechcem sa k tomu vracať, myslím si, že oni veľmi dobre vedia, aký žúr tam bol na tej palube a asi to nesúviselo s tým, že by sa niekto bál lietania alebo turbolencie či niečoho podobného. To je trápna obrana a viac sa k tomu vyjadrovať nebudem,“ okomentoval tému špinavého špeciálu Kaliňák.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti