Kiska na Pohode: Treba prevziať moc a zmeniť politickú mapu Slovenska

08.07.2018 | 13:02
  0
Hlava štátu si myslí, že dobrými kandidátmi na prezidenta sú Mistrík aj Čaputová.

Prezident Andrej Kiska, ktorý sa nebude snažiť o obhajobu postu najvyššieho ústavného činiteľa, ale chce sa ďalej vo verejnom živote angažovať, na festivale Pohoda povedal, ako vidí svoju politickú budúcnosť.

"Treba prevziať moc. Treba do politiky dostať slušných, schopných a poctivých ľudí," vyhlásil za silného potlesku súčasný prezident. Dodal, že je podľa neho potrebné vytiahnuť krajinu z morálnej krízy. "Keďže sme parlamentná demokracia, treba prevziať moc," zopakoval.

"Všetko, čo je v mojich silách," reagoval na otázku, čo robí pre to, aby vyhrali parlamentné voľby zoskupenia, ktoré sú kompetentné a slušné. "Vediem teraz veľmi veľa rozhovorov s politickými stranami, s ktorými vieme zdieľať svoje hodnoty. Rozprávam sa s mnohými ľuďmi, o ktorých si myslím, že by sa do politiky mohli zapojiť a mali zapojiť," priblížil.

Kiska uznal, že po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej istá zmena nastala. "Máme premiéra, ktorý komunikuje lepšie ako ten, ktorý odšiel," vyhlásil, no zároveň dodal, že "príbeh ako keby zostal stále nedopovedaný."

"Ak je dôvera ľudí vo vzťahu k mojej osobe, nesmiem ľudí sklamať," povedala úradujúca hlava štátu s tým, že sa bude snažiť vytiahnuť krajinu z krízy. "Musíme zmeniť politickú mapu Slovenska," apeloval.

V blížiacich sa prezidentských voľbách sú podľa neho dobrí kandidáti. Vymenoval Roberta Mistríka, Zuzanu Čaputovú, Františka Mikloška a spomenul aj Mariána Čaučíka, ktorý kandidatúru zatiaľ neohlásil.

Zdroj: hnonline.sk

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti