Kedy už odstúpite z funkcie, spýtal sa Merkelovej v Bundestagu poslanec za AfD

07.06.2018 | 13:39
  0
Šéfka nemeckej vlády na túto poznámku nereagovala, ale dôrazne obhajovala svoju doterajšiu politiku.

Nemecká kancelárka sa poprvý krát od marcového znovuvymenovania do funkcie zúčastnila v Spolkovom parlamente hodiny otázok. Počas takmer 65 minút odpovedala poslancom na 32 otázok.

Najsilnejšia opozičná strana Alternatíva pre Nemecko (AfD) sa počas Merkelovej „grilovania“ zamerala na jej migračnú politiku, medzinárodné vzťahy a ekonomiku. Predstaviteľ antimigračnej AfD Gottfried Curio sa pri tejto príležitosti kancelárky opýtal, kedy sa už konečne chystá odstúpiť. Nemecký poslanec vo svojom vystúpení zdôraznil, že šéfka nemeckej vlády je zodpovedná za znásilnenia, útoky nožom a nárast teroru v krajine.

Curio poukázal aj na množstvo vynaložených finančných prostriedkov v súvislosti s azylovou politikou. Pripomenul tiež nedávne podvody ohľadne neoprávneho udeľovania azylu, import islamistov a nárast kriminality.

Člen AfD taktiež kritizoval politiku otvorených dverí, v ktorej dôsledku prišlo do Nemecka zo Severnej Afriky a Blízkeho východu viac ako milión žiadateľov o azyl.

Angela Merkelová však svoju doterajšiu politiku obhajovala. „Vo výnimočnej humanitárnej situácii sa Nemecko správalo veľmi zodpovedne,“ uviedla v reakcii. Na otázku ohľadne svojho odstúpenia kancelárka odmietla odpovedať.

Zdroj: sputniknews.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti