KEBY….

23.03.2017 | 19:07
  0
Keby.... '........si pán Harabín pamätal, čo hovorí, boli by nahrávky od suseda zbytočné. ....'

To je pravda!

V krčme! 

Pán JUDr. Harabin sa ocitol pred situáciou, ktorú neprajem nikomu. 

V dnešnej dobe sa každý rozpisuje a vyjadruje k Mečiarovým amnestiám. Nielenže to začína byť únavné, ale stáva sa z toho totálny fatalizmus. Každý sa k tomu vyjadruje. Každý!  

Naozaj? Prečo sa k tejto téme nevyjadrujú špičkoví ústavní právnici?  No nevyjadrujú!!!! Mená, ktoré by ma presvedčili o priechodnosti a možnosti zrušenia amnestií, som tam nenašla. Nie, neboli podpísaní v otvorenom liste! Ani som nevidela ich príspevok k tejto otázke nikde. 

Hľadala som viacero mien. Ani JEDEN, ktorého názor rešpektujem ohľadom ústavného práva tam nie je! Ani jedno! Takže pre mňa sú to len "drby"! 

Ale samozrejme, že na Slovensku máme "kopu" konštitucionalistov, ktorí sa k tomu vyjadrili a ich právny názor je určite záväzný! 

Napr.:

  1. Oto Weiter - je ústavný právnik. 
  2. Milan Markovic - je ústavný právnik.
  3. Belá Bugár  - je tiež určite ústavný právnik.
  4. Ján Budaj – je zaručene ústavný právnik.
  5. Boris Kollár – je garantovane ústavný právnik.

Títo všetci sú renomovaní konštitucionaslisti!

Čiže právnici, ktorí majú naštudovanú Ústavu SR, poznajú case law ESĽP,  denne preštudujú nekonečné množstvo spisov Súdneho dvora a Všeobecného súdu EÚ, pozorne sledujú judikatúru Spolkového súdu a rozoberajú judikáty Najvyššieho súdu USA!

Aspoň dúfam, pretože inak, ak by tá veta nesedela, tak ja mám otázku: „Prečo sa títo „profesionáli“ vyjadrujú k otázke, ktorá je natoľko špecifická, že sa pod ňu nepodpísali slovenskí konštitucionalisti uznávaní aj v zahraničí?!?!?!?!?!“

V právnom štáte, ktorým Slovenská republika je, pretože v článku 1 ods. 1 je to vyslovene uvedené, a aj tu platí systém, právny poriadok a zákony, treba postupovať vždy a zakaždým zákonným spôsobom. A toto sa stalo „osudným“ pánovi doktorovi Harabínovi.

Ak totiž v štáte platí právny systém, je jedno, čo kto povie, ako to povie, ak to nevie dokázať. Niekto, ako doktor Harabín, má smolu. Uňho je právny poriadok už tak zafixovaný, že už ani nevie inak pracovať, myslieť, konať! Ako sudca Najvyššieho súdu SR, a teda sudca vo všeobecnosti, vie, že musí uniesť bremeno! A to dôkazné!!! Bolo jedno, čo tvrdil. Televízna spoločnosť ho sprosto zneužila, urobila si na jeho mene reklamu, a potom ho vystrihla!!! Bolo zbytočné tvrdiť, že to povedal inak. Jeho fanúšikovia mu mohli veriť, iní ho mohli považovať za klamára opäť. Teraz, keď tú nahrávku získal, to už všetci VIEME! A to je veľký rozdiel, či niečomu verím, alebo to viem!

Uniesť dôkazné bremeno sa doktorovi Harabínovi podarilo! Nešlo o jeho pamäť. Ale o úctu k nám, slovenským občanom. Chcel nám dokázať, že to, čo tvrdí, je naozaj pravda a chcel, dokonca si trúfam tvrdiť, že v jeho prípade bytostne potreboval, svoje tvrdenia podložiť dôkazom.

Doktorovi Harabínovi sa jeho profesia stala v tomto prípade osudnou! 

Je na nás, ako zhodnotíme jeho snahu o získanie dôkazu! Či ho budeme považovať za „senilného dedka“, ktorý si nepamätá, čo povie, alebo za sudcu, ktorému v žilách kolujú paragrafy!!!

Judita L.


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti