Kaufland a jeho dúhové pstruhy nielen pre tradičnú rodinu

18.07.2018 | 16:32
  0
Informáciu priniesol portál Omédiách, ktorému sa už menej páči, že potravinový reťazec predáva časopis Zem a Vek.

Na facebokovej stránke Kauflandu sa dnes objavila reklamná fotka obchodného reťazca s pstruhmi, na ktorej je nápis Pstruh dúhový (nielen) do tradičnej rodiny!

Nestáva sa často, že sa značky na Slovensku vyjadrujú k ľudským právam a témam, ktoré vyvolávajú kontroverzné reakcie. Kaufland to dnes urobil, napriek tomu, že niektorých zákazníkov to nahnevalo, viac je však takých, ktorí obchodný reťazec za toto gesto chvália. S kampaňou prišiel Kaufland pár dní po Dúhovom PRIDE a po pochode Hrdí na rodinu, ktoré boli cez víkend v Bratislave.

Ojojojoj... kde ma pravý Slovák nakupovať? Lidl ma černocha, Billa nemá Zem a Vek, Kaufland je gay a Tesco založil žid...,“ píše Marek. "Ludia, pred nedavnom slovanou zradila billa a teraz uz aj kaufland??????? Kde zostal zdravi rozum???" píše pobúrene Juraj.

„Nerozumiem.....myslela som, že ide o obchod a nie reklamnú agentúru... čo má chudák ryba spoločné s rodinou alebo nerodinou,“ napísala pobúrená zákazníčka. „Ahoj Maria, naše pstruhy sú tu pre všetkých. ;-) Samozrejme, ide o obchodný reťazec, ale prostredníctvom Facebooku radi prezentujeme aj našu ponuku (viď nižšie) - oriešky, čerešňe, ryby," reagoval Kaufland na facebooku.

Ďalší Kaufland chválili. „Aj takéto drobnosti nám dávajú nadej na lepší svet pre všetkých... ďakujeme,“ napísal Daniel. Hoci sa Kaufland nenápadnou fotkou a sloganom prihlásil k právam LGBT, nemá problém predávať konšpiračný časopis Zem a Vek, ktorý okrem šírenia konšpirácií, dezinformácií a xenofóbie kritizuje požiadavky LGBTI komunity.

„Spoločnosť Kaufland nepodporuje cenzúru tlače a ani obmedzenia slobody prejavu, preto momentálne nemá v pláne stiahnúť uvedené periodikum z predaja,“ reagovala pred časom hovorkyňa Kauflandu na otázku, či sa chystajú stiahnuť z predaja tento časopis.

Zdroj: omediach.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti