Kaliňák prehovoril o Nočných vlkoch: Honba na čarodejnice. Kladú vence a bojujú proti fašizmu

20.07.2018 | 16:13
  0
Exminister vnútra nevidí problém v tom, že Noční vlci majú na svojom pozemku zaparkované vojenské vozidlá.

Podľa Roberta Kaliňáka nie sú Noční vlci na Slovensku žiaden problém. V rozhovore pre denník SME exminister vnútra vraví, že členovia motorkárskeho klubu, ktorý má korene v Rusku, sa správali u nás vždy slušne.

Kaliňák sa pýta, prečo by nemalo byť v poriadku, že Noční vlci majú na svojom pozemku zaparkované vojenské vozidlá, treba sa podľa neho skôr pýtať, či porušili nejaký zákon. „Treba sa spýtať, odkiaľ sú tie tanky, komu to patrí, či sú fanúšikovia vojenskej techniky a čo sa s tým robí,“ tvrdí bývalý šéf rezortu vnútra. 
 
V priestoroch „základne“ Nočných vlkov neďaleko Trnavy v Dolnej Krupej cvičievajú aj členovia domobrany Slovenskí branci, ktorí v minulosti spolupracovali s krajne pravicovým Slovenským hnutím obrody. 
 
„Viem, že oni boli v zornom poli, ale ja nikoho z nich nepoznám, ťažko sa k tomu vyjadrím presne. Sme demokratická krajina a nejaká honba na čarodejnice mi nie je sympatická,“ odpovedal Kaliňák na otázku, či nevidí problém v tréningoch Slovenských brancov v priestoroch základne Nočných vlkov. 
 
Podľa Kaliňáka Noční vlci na Slovensku „kladú vence a bojujú proti fašizmu“. Exminister dodáva, že členov tohto prokremeľského motorkárskeho klubu môžu síce kritici podozrievať, že robia reklamu Vladimirovi Putinovi, ale ak ich chce niekto kritizovať, tak by podľa neho museli robiť niečo v rozpore so slovenskými zákonmi alebo hodnotami. 

Zdroj: parlamentnelisty.sk / sme.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti