Je načase skoncovať s udieraním do Ruska, vyhlásil Juncker

01.06.2018 | 18:36
  0
Šéf eurokomisie však vyhlásil, že euroblok nebude akceptovať anexiu Krymu.

Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker povedal, že je načase, aby sa EÚ opätovne spojila s Ruskom a prestala naň útočiť. Jeho slová sú v kontraste s viacerými predstaviteľmi Západu, ktorí Moskvu opakovane obviňujú a uplatňujú voči nej sankcie.

„Treba sa vrátiť, nehovorím že k normálnym vzťahom s Ruskom, avšak existuje mnoho oblastí, v ktorých môžeme lepšie spolupracovať, ako je napríklad výskum, inovácie a podobne. Netreba však zabúdať na naše rozdiely a odlišnosti. Toto udieranie do Ruska však už musí skončiť,“ vyhlásil Juncker v prejave na konferencii v Bruseli zameranej na reformu Európskej únie.

„Musíme mať na pamäti, že celé územie Európskej únie má približne 5,5 milióna kilometrov štvorcových. Rusko zaberá 70,5 miliónov,“ pripomenul.

Napriek ústretovosti voči Rusku povedal, že EÚ nikdy nebude akceptovať to, čo v roku 2014 urobila Moskva na Ukrajine a Kryme. Šéf bruselských eurokratov tým narážal na udalosti, ktoré sprevádzali štátny prevrat a referendum na Kryme, v ktorom sa 90 percent obyvateľov polostrova vyslovilo za zjednotenie s Ruskou federáciou.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti