Ján Čarnogurský: Kto sa bojí Slovenských brancov?

25.07.2018 | 18:12
  0
Bývalý slovenský premiér tvrdí, že Slovenskí branci pestujú aktívne vlastenectvo a robia dobre, že sa pripravujú na obranu vlasti.

V médiách prepukla hystéria proti Slovenským brancom. Aby sme ich ešte nepotrebovali!

Ich vznik bol takmer zákonitý. Slovenská armáda nie je schopná ubrániť ani Bratislavu. Jej stavy klesajú a generáli a politici NATO jej prisúdili úlohu účasti na zahraničných naťáckych misiách a nie úlohu obrany vlastnej krajiny.

Minister obrany Gajdoš povedal, že nikto sa tu nebude hrať na armádu. Problém je v tom, že slovenská armáda sa hrá na armádu.

Máme zvyšovať branný rozpočet len, aby sme mali začo kupovať drahé americké zbrane, naposledy lietadlá. Ale v Sýrii sa ruské lietadlá ukázali lepšie ako americké a sú aj lacnejšie. Buďme radi, že máme mladých mužov, ktorí vo voľnom čase cvičia obranu vlastnej krajiny. Bez zbraní.

Druhým dôvodom je zvrátená ideológia, ktorá ovládla túto krajinu. Vlastenectvo sa stalo takmer nadávkou. Slovenskí branci pestujú aktívne vlastenectvo. Cvičia sa na obranu Slovenska, keby to bolo potrebné a zároveň pomáhajú tam, kde sa vyžaduje  organizovaná mužská sila. Pri pochodoch LGBT nepomáhajú. Slniečkárske médiá ich zato kritizujú a dávajú najavo, že by privítali ich zákaz. Ak by sa tak stalo, pozvem ich cvičiť do Zamaguria a maskovať to zbieraním hríbov.

Nečítal som, že by naše médiá požadovali záťah polície na mládežnícke kluby, kde sa fajčí marihuana. Čítali ste v našich novinách kritiku vystúpenia Pussy Riot v moskovskom chráme a jeho znesvätenie? Na festivale Pohoda ich oslavovali. Keď som pred pár rokmi navrhoval šéfovi Pohody vystúpenie dobrej ruskej rockovej skupiny podľa vlastného výberu, odmietol.

Slovenskí branci robia dobre, že sa pripravujú na obranu vlasti. Samo o sebe je to chvályhodná činnosť. Ani nevieme kedy sa môžu vyskytnúť situácie, keď budú jediní, ktorí budú brániť bezbranných občanov a poriadok v tejto zemi.

Asi pred mesiacom francúzsky prezident Emmanuel Macron povedal, že vo Francúzsku je 1 500 – tisíc päťsto tzv. No go zón. Do nich sa bojí vstúpiť aj francúzska polícia. U nás zatiaľ nie sú, ale keby boli, verím, že veliteľ Slovenských brancov Švrček by dal príkaz svojim mužom, aby do nich vošli. Polícia by sa bála, pretože by neverila, že sa jej zastane jej minister proti médiám, ktoré dnes broja proti Slovenským brancom. Už sa to stalo viackrát.

Slovenským brancom vytýkajú blízke vzťahy k Rusku. Nuž, nie sú blízke nad normu. Ale neviem, čo našim slniečkárom tak vadí na Rusku, na putinovskom Rusku. Putin predsa stabilizoval priestor od Ukrajiny po Tichý oceán. Zásobuje Európu naftou a plynom a svet obilím. Na Blízkom východe porazil teroristov a znemožnil im odrezávať ľuďom hrdlá a vyháňať státisíce, najmä kresťanov, do Európy. Last but not least. Množia sa signály, že po Spojených štátoch Rusko prevezme úlohu „posledného“ ochrancu Izraela. Bude to asi iná ochrana než americká, ale Rusko nedá Izraelu zaniknúť.

Na rane je ich spojenectvo s Nočnými vlkmi na Slovensku. Sú veľkí chlapci, milujúci jazdu na motorkách. Dobrý vojak Švejk povedal, že každý blbne svojim spôsobom. Noční vlci v Dolnej Krupej sú prevažne Slováci. Čím to je, že ruskí motorkári dokázali získať pre svoj názov a pre svoj štýl života aj motorkárov v zahraničí? Nemeckí, americkí, francúzski a iní nie. Mimochodom, ruskí motorkári aspoň z polovice jazdia na amerických motorkách Harley Davidson. Čo je na tom zlé, že motorkári kolektívne jazdia klásť vence na hroby svojich krajanov, padlých vo vojne na správnej strane? Nech zvyšní Slováci, Poliaci, Česi a novinári SME - DenníkN - .týždeň založia tiež svoj motorkársky klub, dajú mu dostatočne príťažlivú ideu a môžu súťažiť s Nočnými vlkmi.

Podstata spočíva v inom. Vláda Západu sa asi končí. Výmenu štátov na čele sveta doprevádzajú dovtedy nevídané javy. Môžu medzi ne patriť aj Slovenskí branci alebo Noční vlci, ale to je ten lepší prípad. V kníhkupectvách je práve kniha amerického historika Grahama Allisona Osudová pasca o vzostupe Číny na miesto Spojených štátov na čele sveta. Poučenie z gréckeho historika Thukididesa spočíva v tom, že výmena na čele sa väčšinou odohráva vo forme vojny. Teraz by to bola jadrová vojna.

Ján Čarnogurský, 25. 7. 2018

Zdroj: srspol.sk

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti