Jadrová vojna medzi USA a Ruskom spôsobí zánik civilizácie

01.03.2018 | 12:36
  0
V reakcii na najnovšie aktivity Spojených štátov v Európe to vyhlásil šéf ruského Centra pre politické štúdie.

Spojené štáty školením svojich európskych spojencov, aby využili ich jadrové zbrane, smerujú k atómovej vojne s Ruskom. Zabúdajú však, že by to znamenalo koniec ľudskej civilizácie. V rozhovore pre RT to vyhlásil Jevgenij Bužinský, ktorý je bývalým generálporučíkom ruskej armády a v súčasnosti predsedá Centru pre politické štúdie (PIR- Center).

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov sa v stredu vyjadril, že americká armáda pripravuje ozbrojené sily európskych štátov na používanie taktických nukleárnych zbraní proti Rusku. V tejto súvislosti pripomenul, že prítomnosť amerických jadrových zbraní v Európe je hlavnou prekážkou na ceste k odzbrojeniu. Bližie v článku InfoVojny: USA školia európske štáty, ako používať americké jadrové zbrane proti Rusku

„Nikto nedokáže povedať, aká veľká je táto hrozba. Vojaci sa však pripravujú. Ruská armáda sa pripravuje a americká armáda robí to isté. Je na politikoch, aby varovali verejnosť, že takéto prípravy sa uskutočňujú,“ povedal Bužinský.

Američania sa podľa neho v Európe zahrávajú s jadrovými zbraňami, no zabúdajú pri tom na to, že ak by takéto zbrane boli nasadené, na Zemi nezostane nikto živý. Varoval, že udalosti sa vyvíjajú rýchlo a môžu mať katastrofálne dôsledky pre všetkých, v prípade ak jedna zo strán uskutoční jadrový útok proti tomu druhému.

Jevgenij Bužinský upozornil, že Rusko odpovie protiútokom, ak jeho územie zasiahne jadrová zbraň.

„Ruské a americké strategické sily v plnom nasadení, by mali za následok stovky megaton jadrovej munície, ktoré by zasiahli územie USA a Ruska. A to by bol koniec civilizácie. O tom netreba viac pochybovať,“ uzavrel predseda ruského Centra pre politické štúdie, ktoré sa venuje otázkam medzinárodnej bezpečnosti a nešíreniu zbraní hromadného ničenia.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti