Holandská antimigračná politička spáchala samovraždu. Na sociálnej sieti pred tým priznala, že ju uniesol a znásilnil moslimský gang

10.08.2018 | 16:51
  0
Willie Dilleová bola od roku 2010 do roku 2012 poslankyňou za Stranu slobodných Geerta Wildersa.

Poslankyňa mestského zastupiteľstva v Haagu a členka antimigračnej Strany slobody si siahla na život len niekoľko hodín po zverejnení videa na Facebooku, v ktorom tvrdila, že bola znásilnená skupinou moslimov.

Willie Dilleová mala spáchať samovraždu v stredu, krátko po tom, ako zdieľala video na sociálnych médiách, v ktorom tvrdila, že ju pred rokom uniesol a znásilnil moslimský gang.

Dilleová bola od roku 2010 do roku 2012 poslankyňou za Stranu slobodných a následne sa vrátila na svoju predošlú pozíciu v mestskej rade mesta Haag. Líder strany Geert Wilders je ostrým kritikom islamu. Samovraždu političky potvrdila miestna predsedníčka strany Karen Gerbrandová, ktorá povedala, že Dillevoá “už viac uniesť svoje trápenie a následné reakcie“ v súvislosti s incidentom.

Poslankyňa sa vo svojom videu so znepokojením vyjadrovala a nervózne pozerala navôkol. Tvrdila, že gang sa jej v prípade zverejnenia informácie o únose vyhrážal smrťou s tým, že jej podrežú hrdlo.

“Chcem, aby svet poznal pravdu. 15. marca 2017 som bola napadnutá, unesená a znásilnená skupinou moslimov, pretože chceli, aby som v mestskej rade v Haagu mlčala,” uviedla vo videu. Uvedený dátum 15. marca minulého roka bol dňom parlamentných volieb. Ako uviedla, o udalosti pred tým s nikým nehovorila.

Dodala, že z politiky odchádza, pretože sa bojí, že niekto môže ublížiť jej deťom. “Nedokážem s tým viac žiť. Preto som sa rozhodla ukončiť vštko.” Uvedené video bolo odstránené krátko po zverejnení.

Hovorca polície miestnym médiám vo štvrtok oznámil, že Dilleová sa obrátila na políciu s informáciami o údajnom útoku, ale nikdy nepodala trestné oznámenie.

“Mali sme s ňou viacero kontaktov, aj pred nedávnom,” povedala pre holandský denník Algemeen Dagblad hovorkyňa polície Hilde Vijverbergová.

“Debata sa týkala znásilnenia. Ponúkli sme jej pomoc a povedali, že je potrebné podať trestné oznámenie a poskytnúť konkrétne dôkazy pre začatie vyšetrovania. To však neurobila a my sme tak nedostali žiadne konkrétne informácie, ktoré by nám umožnili začať s vyšetrovaním. ”

Predseda Strany slobody Geert Wilders vo svojom stanovisku zverejnenom na Twitteri napísal, že smrťou Dillovej je šokovaný.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti