HARABIN KONTRA MURÍN

25.03.2017 | 08:41
  0
Harabín a ja máme vždy pravdu! Ale už to naozaj začína byť únavné.

V dnešnej dobe sa vždy a zakaždým niekto musí obhajovať, keď má pravdu. Dr. Harabin má svoj štýl. Pre mnohých je tento štýl nie celkom stráviteľný. Lenže ja, na rozdiel od neho, nie som sudca. A napriek tomu, že veľa ľudí sa považuje za Boha, ja nepatrím ani k tejto skupine. Ľudí nesúdim. Nemám na to morálne právo.

Ale môžem a aj mám vlastný názor. A tento rada a nahlas prezentujem. A že anonymne?  To mi dodáva väčšiu mieru slobody. Pretože, Vážení, aby vám to bolo jasné, sloboda je oklieštená a naša spoločnosť jej odrezala ruky a aj nohy a zostalo z nej torzo na invalidnom vozíku. Takže, preto anonym.

Včera som počúvala reláciu s pánom RNDr. Murínom, Csc. Odmietam sa pridať k skupine, ktorá jeho osobu dehonestuje vulgarizmami. To nie je cesta. To nás neučili ani doma, ani v škole a ani "na infovojne". Platí, že sa má polemizovať! Každý môže mať názor. Ak je niečo FAKT, o tom sa polemizovať nedá. O názoroch ÁNO! 

Napriek tomu, že som včera skoro prišla o zuby (škrípanie im nerobí dobre), dopočúvala som ju celú. Pán RNDr. Murín má právo vysloviť svoj názor! Voltaireovo "pravidlo" musíme uchovať živé! Ale s názormi pána Murína nemusím súhlasiť. A to hneď z niekoľkých dôvodov. Osobne sa nepovažujem za "elitára". Ale už mi začína vadiť, keď sa "neprávnici" vyjadrujú k právnym otázkam!  Vadilo mi včera veľmi, že pán Murín nevážil slová. Černák nie je "masový" vrah! Masový vrah je napr. Breivik: "Veľa a naraz!" 

Ďalšia poznámka sa týkala zase a znova nikdy nekončiacej témy Slovenska, tzv. "Mečiarových amnestií". Pán Dr. Murín sa doslova vysmieval pánovi Dr. Harabinovi, že nie je špecialista na ústavné právo. Tu ma zabite všetci, ale tento názor pána Murína zdieľam. To však neznamená, že v tejto špecifickej otázke, nemá pán Dr. Harabin pravdu!!! Ubezpečujem Vás, že pán Dr. Harabin má v tomto pravdu! 

Ale pozrime sa na toto z iného pohľadu. Ak podľa pána RNDr. Gustáva Murína, CSc. nie je pán JUDr. Harabin na slovo vzatý odborník a podľa neho by sa k tejto téme nemal vyjadrovať, mňa zaujíma, prečo sa k nej pán RNDr. Murín ako filozof a biológ vyjadruje? Je to otázka z filozofie? Ale z oboru biológie? Ak nie, poprosím ho, aby svoje názory prehodnotil a ako vedec, ktorý má podľa vlastných slov 2 doktoráty, by to mal vedieť. 

K otázke, či má pán Dr. Harabin pravdu: podľa väčšiny sudcov má. Naozaj má. Ale toto vám povie v dnešnej dobe každý sudca len medzi štyrmi očami. Ešte raz to zopakujem: HARABIN MÁ VŽDY PRAVDU! Lenže nikto sa to v dnešnej demokratickej a slobodnej krajine neodváži povedať nahlas. 

Najviac mi ale včera vadilo, ako sa pán RNDr. Murín vyjadroval k rozhodovaniu pána Dr. Harabina. Vraj má rozhodovať podľa zákona! Ktorého? Mnohé zákony si odporujú. A nielen to. V mnohých zákonoch si odporujú aj niektoré paragrafy, áno, v rámci jedného zákona. A ešte najlepšie je, keď niektorý zákon alebo zákonník začína „zásadami“ a týmto odporuje niektoré jeho ustanovenie.

Ale ešte aj toto tvrdenie by som prežila. 

Veď každý sudca má hľadať SPRAVODLIVOSŤ! Čiže je „kuchár“, ktorý z „múky a vody upečie koláč, ktorý každému chutí a každého nasýti“. Mal by! 

Ale ešte aj to tvrdenie by som prežila.

Čo som však včera „skoro neprežila“, bolo, že pán RNDr. Murín, CSc., chcel povedať, AKO MÁ HARABIN rozhodovať!!!!

Nikto, naozaj nikto nemá právo, ešte raz, aby to bolo jasné, NIKTO nemá právo ovplyvňovať a zasahovať do nezávislého súdnictva Slovenskej republiky. Súdna moc je nezávislá! Musí, inak je to diktát. 

Neviem, ako vy, ale ja nechcem sudcu, ktorého ovplyvní verejná mienka, kamarát, spolužiak, nadriadený, alebo hoci aj pán Boh! Ja chcem sudcu, ktorý nezávisle posúdi moju vec a spravodlivo rozhodne. Ak túto moc oklieštime, bude tu viac problémov, ako len anonymní autori na weboch. Aké problémy to budú, nechám na vás a vašu fantáziu. Ja ju nepotrebujem „naštartovať“, ja som to zažila a ďakujem, stačilo!!!

Nezávislé súdnictvo je to, čo nás chráni pred chybami iných a aj našich vlastných!

Judita L.  

Článok je reakciou na reláciu Informačná vojna z 24.3.2017


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti