Gustáv Murín v RTVS končí, oznámil Rezník

03.05.2018 | 14:31
  0
Jaroslav Rezník prišiel poslancom vysvetliť napätú situáciu vo verejnoprávnom médiu.

Gustáv Murín končí spoluprácu s RTVS. Na rokovaní parlamentného výboru pre médiá a kultúru to oznámil riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník, ktorý prišiel poslancom vysvetliť napätú situáciu vo verejnoprávnom médiu.

"V každom prípade vám môžem oznámiť, že pokiaľ som čakal na toto vypočutie, tak som dostal informáciu, že pán Murín končí spoluprácu s RTVS, čo RTVS zoberie na vedomie," povedal poslancom Rezník.

Rezník zdôraznil, že Gustáv Murín spolupracoval s RTVS dlhodobo už v minulosti. "A nikomu to neprekážalo," dodal. "Momentálne sa zjavilo toľko výhrad voči nemu, tak sa pýtam, či je to preto, lebo sa zmenil pán Murín za tie roky?"

Murínovi bolo vyčítané, že šíri konšpiračné teórie a preto by takýto človek vo verejnoprávnom médiu nemal dostať priestor.

Poslanec Smeru-SD Miroslav Číž na margo konca Gustáva Murína v RTVS vyhlásil, že ide o kráglovanie ľudí v priamom prenose. Šéfovi RTVS povedal, že ho mrzí, keď sa ustupuje vonkajším tlakom.

Murín v RTVS spolupracoval na vedeckej relácii Slovenského rozhlasu Spektrum. S RTVS sa dohodol v apríli a stihol sa podieľať len na jednej časti relácie, ktorá bola odvysielaná v stredu 2. mája.

Zdroj: strategie.hnonline.sk / aktuality.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti