Gustáv Murín novodobý mafián?

25.03.2017 | 09:23
  0
Ak sa totiž jeden slovenský 'odborník na mafiu' tvári, že medzi Kaliňákom a Steinhüblom neexistovalo prepojenie, potom je buď povrchný amatér, ktorý v histórii mafie má obrovské medzery, alebo jednoducho zavádza.

Začnem slovami Jána Benčíka, ktorými sa v minulosti snažil verejne potupiť redaktora Infovojny Ľubomíra Huďa - ako odstrašujúci príklad toho, čo je v dnešnej dobe správne a tiež, vyjadrenia podstaty polopravdy, ktorou dnes tzv. "osobnosti" kŕmia národ, citujem:

"Keď niečo má zobák ako kačica, chodí to ako kačica a kváka ako kačica - tak je to asi kačica!" To tvrdí Benčík.

Zásadný problém je v tom, že to nie je pravda.

Ak by bola, potom aj dnešná žena, ktorú som stretla v supermarkete, by bola kačica. Mala totiž ústa opichané botoxom tak výrazne, že vyzerala presne ako kačica, keď otvorila "zobák," kvákala takmer do bodky rovnako ako kačica a pri chôdzi v topánkach s neobvykle vysokým opätkom sa nakláňala zo stany na stranu, že aj chodila rovnako ako kačica ! A na prekvapenie, nebola to kačica ale Američanka z USA, ktorá sa iba odmieta vidieť reálne, ako napríklad​ Benčík na Slovensku!

Moje prirovnanie je možno na hrane únosnosti - priznávam, ale určite vyjadruje, ako ľudia typu Benčík, manipulujú národ prostými frázami.

Za rovnakého manipulátora doby považujem Gustáva Murína - včerajšieho hosťa Nora Lichtnera v relácii Informačná vojna, ktorý podľa môjho názoru, nikdy nemal dostať priestor v relácii Infovojny - vlastne nikde, pretože nie je slovenskou osobnosťou, ale spoločenským fejkom dnešnej doby.  Ľudia ako Benčík a Murín, sú totiž vo svojej podstate rovnako pomýlení a nevidiaci na šachovnici doby ďalej, ako o jeden, maximálne dva ťahy dopredu. Nie, že by to nedokázali! Oni to jednoducho vidieť nechcú, pretože im to viac vyhovuje.

Murín - ako sa včera sám vyjadril, je biológ. Prečo sa potom ako osobnosť, za ktorú sa nepochybne považuje, vyjadruje k právu, súdnictvu a amnestiám? Prečo sa vyjadruje k politike? Veď pri vyslovovaní jeho "politických teórií relativity," musia padať v miestnosti lustre - až tak jeho slová vo svojom okolí rezonujú polopravdami. Je totiž demagóg toho najhrubšieho zrna, zahľadený do seba a svojich životných potrieb natoľko, že pripomína skôr správanie schizofrenika. Vystupuje však ako najpresvedčivejší eskamotér! Problém je, že nie je nič viac ako obyčajný niemand a keby nežil v krajine, kde sú takmer všetky osobnosti múdre - rovnako ako on, tak by s jeho názormi, sedel s pravdepodobnosťou takmer rovnajúcou sa istote, niekde v biologickom laboratóriu a likvidoval toxický odpad, ktorý ako jediný dokáže vyrobiť. Teda, možno okrem zmrzliny, ktorú by asi zvládol, ale na to, biológov Slovensko rozhodne nepotrebuje.

Našiel si tému - mafia a mafiáni, ktorou zaujal, pritom značná časť z toho, čo on nazýva "výpovede svedkov," nekorešponduje so skutočnosťami a iba dotvára obraz o udalostiach, ktorý má divák pochopiť ako "správny historický fakt." Je to teda prekrúcanie histórie - napriek tomu to Murín nazýva "dokumentom."

rightO to však vôbec v mojom postrehu dnes nejde, iba tým dokresľujem, ako Gustáv Murín a jemu podobní, dnes fungujú a profitujú z ľudskej naivity. Ak sa totiž jeden slovenský "odborník na mafiu" tvári, že medzi Kaliňákom a Steinhüblom neexistovalo prepojenie, potom je buď povrchný amatér, ktorý v histórii mafie má obrovské medzery, alebo jednoducho zavádza. Čo je pravdou pochopíte, keď si uvedomíte, že dnešný autor píšúci o mafii, nevyhnutne k svojej práci - pokiaľ má písať pravdu - nie román, potrebuje spolupracovať s vyšetrovateľmi. A to by mu Kaliňák ako nepohodlnej  osobe mohol výrazne sťažiť, ak nie rovno znemožniť. A ani zďaleka nielen to. Súvislostí tam je oveľa viac a je to na ďalšiu knihu o mafii. Nie však tej z minulosti, ale tej dnešnej. To je aj rovnaký dôvod, prečo sa ľudia ako Murín odmietajú konfrontovať s Harabinom. Harabin by totiž tie Murínove "zaručené pravdy o mafii a súčasnej spoločenskej situácii, rozniesol na kopytách a s knihami biológa o mafii a politickom dianí, by mohol akurát kúriť!"

Jeho teória o tom, že človek, ktorý vytvorí podmienky na množenie toxických látok, je za to zodpovedný, je síce pravdou, ale v kontexte ako ju používa, je to blud storočia! Pôsobenie politikov, nie je totiž len o zodpovednosti jedného človeka - v tomto prípade Mečiara, ktorý podľa Gustáva Murína zodpovedá na Slovensku takmer za všetko zlo! Je aj o spoločenských záujmoch ďalších členov vlády, minimálne 150 poslancov parlamentu - zákonodárcov, všetkých exekutívcov v krajine - ktorých aj za Mečiara boli a stále sú tisíce a všetkých justičných pracovníkov! A to nehovorím o tlaku americkej ambasády v tom čase, Havlovho nátlaku na likvidáciu Mečiarovej vlády cez prezidenta Kováča a podobne. Toto sú totiž ľudia, ktorí fyzicky, viac alebo menej - ale všetci za čias Mečiara modelovali štát, cez svoje potreby, požiadavky a názory! Nie Mečiar, Lexa a Svěchota! Tí iba stáli na dvoch z mnoho spoločenských pyramíd Slovenska. Jeden človek, stojaci na vrchole - premiér, je síce dôležitý lebo tú loď s názvom republika kormidluje, ale o smerovaní nerozhoduje ani zďaleka len on a keď sa nám to demagógovia ako Murín snažia tvrdiť, potom prvé, čo ma napadne je "o čo mu ide," pretože to, čo presvedčivo tvrdí, okolo správnosti ani nechodilo!

Tvrdiť totiž napríklad to, že za amnestiami stojí dnes prvorado spoločenská objednávka, je totiž doslova idiotizmus, aký som už dávno nepočula.

V relácii však toho natáral toľko, že sa nedala ani počúvať do konca a predpokladám, že sám Noro Lichtner, si musel  vziať na noc prášky na ukľudnenie. Celkovo sa zamýšľam, či Noro nebol pod práškami aj vtedy, keď sa rozhodol, do verejného života Slovákov, Murína cez Infovojnu zapojiť. Ale budiš, Infovojna je o dávaní priestoru a nikto nemá patent na pravdu - ani ja. Možno sa v tvrdení, že Gustáv Murín nie je osobnosť, iba mýlim.

Nech teda posudzuje poslucháč.

Murín je jedným z tých, ktorých ľudia pri moci potrebujú, pretože prácou, ktorú robia, manipulujú spoločenskú mienku na objednávku politikov a tzv. slovenských osobností. Možno by stačilo zverejniť finančné toky, ktoré Murínovu prácu platia a dať si dohromady, čo hovorí a píše s tým, kto a prečo to platí a prišli by sme na veľa súvislostí a konštatovali, že sú za tým manipulácie, ak nie rovno mafiánske praktiky. Ktovie! Možno ukáže pravdu až čas, pretože rýpať sa dnes v špine okolo toho, kto a prečo mení históriu o mafii, sa mi rozhodne nežiada. Slovensko má totiž veľa iných, oveľa vážnejších problémov, ako je Gustáv Murín a jeho pošahané názory.

Navyše, bol v relácii arogantný, povýšenecký a urazil poslucháča. Prečo sa má potrebu takto správať jedna slovenská osobnosť? Pýtam sa, lebo existujú štúdie o psychiatroch, kde vedci dokazujú, že keď psychoterapeut dlhodobo pracuje s duševne chorými, môže to zájsť až tak ďaleko, že sa z psychiatra stane psychopat.

Možno to platí aj pre niektorých ľudí, pracujúcich s mafiánmi...

Sledujúc Gustáva Murína, tomu začínam naplno veriť.

Katalin Tara

Článok je reakciou na reláciu Informačná vojna z 24.3.2017.

Reakciu Gustáva Murína na tento článok nájdete TU.


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti