Fico v Paríži podpíše s OECD memorandum o boji proti korupcii, napriek tomu, že podľa Kaliňáka neexistuje

16.01.2017 | 11:27
  0
Ide o významný príspevok vlády k zintenzívneniu aktivít v tejto oblasti, keďže dokumentom sa SR zaväzuje k prehĺbeniu antikorupčných iniciatív a posilneniu jednotlivých kontrolných mechanizmov.

Bratislava 16. januára  - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) dnes odcestoval do Paríža. Vo francúzskej metropole, ktorá je sídlom Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), absolvuje bilaterálne stretnutie s jej generálnym tajomníkom Angelom Gurríom. 

Zároveň podľa Tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR obaja predstavitelia spoločne podpíšu Memorandum o porozumení k posilneniu spolupráce v oblasti boja proti korupcii. "Ide o významný príspevok súčasnej vlády k ďalšiemu zintenzívneniu aktivít v tejto oblasti, keďže dokumentom sa Slovensko zaväzuje k prehĺbeniu antikorupčných iniciatív a posilneniu jednotlivých kontrolných mechanizmov," doplnili z úradu vládu.

leftSúčasná spolupráca Slovenska s OECD v protikorupčnom boji je podľa vlády intenzívna aj v rámci Národnej kriminálnej agentúry či špeciálnej expertnej komisie na boj s korupciou. 

V rámci svojho ďalšieho programu premiér vystúpi s príhovorom v Rade OECD. Témou jeho vystúpenia bude ekonomický vývoj Slovenska, zhodnotenie výsledkov slovenského predsedníctva v Rade EÚ v uplynulom polroku a aj prezentácia cieľov a aktivít Slovenska do nadchádzajúceho obdobia. Rada OECD je najvyšším rozhodovacím orgánom tejto organizácie, ktorá v súčasnosti združuje 35 štátov. Popoludní sa premiér vráti späť do vlasti.

Kaliňák ale tvrdil, že Slovensko sa v roku 2017 nedočká stíhania korupcie v najvyšších poschodiach politiky. Dôvodom je fakt, že medzi politickými špičkami tento spoločensky nežiaduci jav neexistuje.

Zdroj: TASR


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti