Fico stojí za ministrom hospodárstva

16.10.2017 | 08:27
  0
Schôdza o odmene za Gabčíkovo budú podľa neho kýble špiny.

BRATISLAVA 16. októbra – Premiér Robert Fico ešte nevie, ako sa poslanci za Smer-SD zachovajú pri zvolaní mimoriadnej schôdze NR SR, na ktorú vyzbierala opozícia podpisy.

Na zasadnutí sa chcú zákonodarcovia zaoberať 64-miliónovou odmenou pre advokátsku kanceláriu za vyhratú arbitráž o Vodnú elektráreň Gabčíkovo. V relácii televízie TA3 V politike Fico ale nevylúčil, že jeho poslanci síce za program schôdze zahlasujú, ale nezúčastnia sa na nej.

FICO STOJÍ ZA MINISTROM HOSPODÁRSTVA

Fico tvrdí, že aj keď ešte nevie, ako sa poslanci za Smer zachovajú, vie, ako tá schôdza bude vyzerať. „To budú kýble špiny,“ myslí si. Argumentoval, že výška odmien pre advokátov je podľa neho téma vhodná na parlamentné výbory.

Zároveň potvrdil, že stojí za ministrom hospodárstva Petrom Žigom (Smer-SD). „Konal perfektne, urobil, čo mal urobiť. Tlačil na zníženie odmeny, vyvodil zodpovednosť,“ povedal predseda vlády. Fico zároveň zopakoval, že najdôležitejšie je, že sa podarilo získať Gabčíkovo späť.

DVOJAKÁ KVALITA POTRAVÍN

Pokiaľ ide o piatkový summit Visegrádskej štvorky so zástupcami Európskej komisie o dvojakej kvalite potravín, podľa Fica je to obrovský diplomatický úspech Slovenska. Niektoré spoločnosti už teraz zjednocujú recepty alebo menia obaly.

Zároveň ocenil, že eurokomisárka pre práva spotrebiteľov Věra Jourová ako Češka lepšie chápe tento problém a pracuje na tom. „Je to dôkaz, že aj na európskej úrovni si vieme presadzovať svoje veci,“ povedal premiér s tým, že je to aj vďaka tomu, že s Európskou komisiou vedieme konštruktívnu diskusiu.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti