Fico: RTVS má ďaleko od verejnoprávnosti

15.02.2017 | 17:09
  0
Fico kritizoval RTVS pod vedením Miku, ktorý bol v roku 2012 nominantom ministra kultúry Mareka Maďariča (Smer-SD).

Bratislava 15. februára – Generálny riaditeľ RTVS Václav Mika nemusí mať pri opätovnej kandidatúre podporu premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Predseda vlády to dnes naznačil v diskusnej relácii Braňo Závodský Naživo v Rádiu Expres. Dôvodom je, že RTVS má dnes „ďaleko k verejnoprávnosti“.

Fico kritizoval RTVS pod vedením Miku, ktorý bol v roku 2012 nominantom ministra kultúry Mareka Maďariča (Smer-SD). Uviedol pritom, že to bude súvisieť s jeho postojom pri voľbe nového šéfa verejnoprávnej inštitúcie, ktorá bude pravdepodobne v júni.

„Môj názor na Slovenskú televíziu a Slovenský rozhlas je všeobecne známy. To má ďaleko od verejnoprávnosti a tu bude aj môj postoj a môj prístup k tomu, ako bude vyzerať voľba nového šéfa RTVS,“ povedal.

Na otázku, či nepodporí Miku, Fico uviedol: „To je váš výklad. Ja som povedal to, čo som potreboval povedať... Ja som povedal, že každý môže kandidovať, ale tá nevyváženosť, Slovenská televízia a Slovenský rozhlas jednoznačne napomáhajú slovenskej opozícii. To je jednoducho fakt, na ktorom nemôže Slovenská televízia ani Slovenský rozhlas nič zmeniť,“ domnieva sa.

Premiér v relácii uvítal utorňajšiu (14.2.) policajnú raziu vo vile podnikateľa Ladislava Bašternáka, ktorá súvisela s podozrivou výstavbou komplexu Bonaparte, v ktorom býva. Razia sa uskutočnila v deň, keď ho mala opozícia v parlamente odvolávať.

„Však chvalabohu,“ reagoval na policajnú akciu. „Ja vítam, že orgány činné v trestnom konaní konajú,“ uviedol s tým, že ako predseda vlády má nárok, aby mu štát zabezpečil bývanie, a že do Bonaparte sa nasťahoval, keď nikto netušil, kto je Bašternák.

„Ja si platím sám vlastný nájom za byt, ktorý som si prenajal v rokoch, kedy nikto netušil, že nejaký problém bude,“ ozrejmil Fico. Čo sa týka vlaňajšieho prísľubu, že sa z bytu Ladislava Bašternáka odsťahuje, uviedol, že zatiaľ nenašiel vhodné riešenie. „Ja hľadám nejakú dobrú príležitosť, ale nerobím to tak, ako možno niekto iný, kto nemá nič na robote, len riešiť svoje vlastné bývanie,“ doplnil.

Zdroj: TASR


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti