Fico oznámil, že niekto si pozrel aj jeho účet

21.10.2017 | 13:59
  0
Obáva sa vlády pravice na Slovensku.

NITRA 21. októbra – Premiér Robert Fico dnes v prejave na programovej konferencii strany Smer – SD v Nitre oznámil, že niekto si pozrel jeho bankové účty. Viac to však nekonkretizoval.

„Boli aj na mojom bankovom účte a informácie dali médiám, keď sem príde pravica, Pán Boh ochraňuj Slovensko, budú používať tajné služby, budú sa nám hrabať v účtoch,“ vyhlásil Fico.

Asistent poslanca Jozefa Rajtára (SaS) Filip R. čelí obžalobe pre ohrozenie obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Filip R. si podľa obžaloby nezákonne pozrel v banke účty ministra vnútra Roberta Kaliňáka a bývalého ministra dopravy Jána Počiatka. Podľa prokuratúry sa tým dopustil spomenutého skutku, a to závažnejším spôsobom konania, za ktoré hrozí trestná sadzba tri roky až osem rokov väzenia.

Závažnejším spôsobom konania sa v tomto prípade rozumie „porušenie dôležitej povinnosti vyplývajúcej z páchateľovho zamestnania, postavenia alebo funkcie, alebo uloženej mu podľa zákona„. Filip R. predtým pracoval ako zamestnanec banky. Po jeho obvinení opozícia kritizovala, že v tomto prípade polícia konala veľmi rýchlo, na rozdiel od iných prípadov, v ktorých sú podozriví predstavitelia vládnej moci.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti