Facebook zablokoval Rostasa kvôli ironickej poznámke na Kiskovu adresu

07.09.2018 | 12:52
  0
Žijeme opäť v epoche, ktorá zaviedla diktatúru neomylnosti jedných voči názorom iných.

Facebook opäť zablokoval na 30 dní šéfredaktora Zem&Vek Tibora Eliota Rostasa. Vrcholom absurdity je však status, Kvôli ktorému sa tak stalo. Rostas na svojom FB profile na margo návštevy prezidenta Andreja Kisku v rómskej osade ironicky napísal: „Inžinier v cigánskej osade – ochrankár celý čas srdečného zvítavania s rukou na pištoli skrytej pod sakom. Dobrý deň, dobrý deň, dobrý deň…“ Komentár sa vzťahoval k tomuto obrázku:

Následne prišlo oznámenie Facebooku o zablokovaní pre údajný „nenávistný prejav“:

Vyššie spomínaný komentár nijako nešíri nenávisť ani voči Rómom, ani voči osobe prezidenta. Len poukazuje na neúprimnosť jeho konania. V novodobej totalite je už zrejme je už asi aj to neprípustné. Alebo je šírením nenávisti už samotné použitie prídavného mena „cigánsky“? Samozrejme, že Facebook dnes blokuje nie na základe reálneho obsahu, ale automaticky na základe hromadného nahlasovania dobre organizovaných slniečkarskych aktivistov.

Vy všetci, kto sa ešte stále spoliehate na slobodu prejavu na internete alebo na sociálnych sieťach, by ste mali čo najskôr pochopiť, že tá doba už pominula. Žijeme opäť v epoche, ktorá zaviedla diktatúru neomylnosti jedných voči názorom iných. Akékoľvek obmedzovanie či regulovanie prejavu, slova a názoru je nevyvrátiteľným dôkazom o tom, že neúprosne smerujeme k názorovým lágrom a prenasledovaniu nepohodlných.

Zdroj: zemavek.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti