Exprezident Bush sexuálne obťažoval 16-ročné dievča

16.11.2017 | 12:19
  0
V najnovšej sérií obvinení zo sexuálnych útokov sa nevyhol ani bývalý americký prezident George Bush starší.

 Roslyn Corriganová sa stala v poradí už šiestou ženou, ktorá verejne 41. amerického prezidenta obvinila z toho, že ju svojho času obchytkával. Spomínané stretnutie s Georgeom H.W.Bushom sa odohralo pred 14 rokmi, keď mala 16 rokov.

Obeť sexuálneho obťažovania v rozhovore pre magazín Time priznala, že v novembri roku 2003 sa zúčastnila stretnutia, ktoré v texaskom sídle Ústrednej spravodajskej služby (CIA) zorganizoval jej otec. Išlo o neformálne stretnutie predstaviteľov CIA s bývalým prezidentom.

Corriganová si zaspomínala, že možnosti zoznámenia sa s bývalým americkým prezidentom bola nadšená, nakoľko vtedy snívala o svojej politickej dráhe.

Podľa jej vyjadrenia ju však počas spoločného fotografovania chytil bývalý šéf Bieleho domu za zadok bez jej súhlasu.

"Moja počiatočná reakcia bola absolútny horor. Bola som naozaj zmätená," vyhlásila pre časopis Time o stretnutí.

"Prvá vec, ktorú som urobila, bola že som sa pozrela na svoju mamu, ale nepovedala som nič. Čo môže tínedžer v takom prípade povedať bývalému prezidentovi Spojených štátov? Niečo ako: Hej kamoš, nemal by si sa ma týmto spôsobom dotýkať?"

Magazín Times v tejto súvislosti kontaktoval Bushovho hovorcu - Jima McGratha. Ten vo svojej odpovedi uviedol, že "George Bush by nechcel nikdy nikomu vedome ublížiť a znova sa ospravedlňuje každému, kto bol nejakým spôsobom počas spoločného fotografovania zasiahnutý".

Hovorca už predtým priznal, že exprezident "sa žien dotýkal dobromyseľným spôsobom".

V sérii obvninení voči bývalej hlave Spojených štátov bola prvou herečka Heather Lindová. Tá otvorene priznala, že v roku 2013 ju počas pózovania pred fotografmi Bush obchytkával.

Zdroj: sputniknews.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti