Europoslanci si pozvali Viktora Orbána na pohovor do Bruselu

30.04.2018 | 11:17
  0
Ľudovci sa obávajú, že nedávne Orbánovo volebné víťazstvo zabetónuje neliberálnu demokraciu.

Vedenie Európskej ľudovej strany (EĽS), najsilnejšej politickej skupiny v Európskom parlamente (EP), si pozvalo do Bruselu na pohovor maďarského premiéra Viktora Orbána, informoval v pondelok ľavicový denník Népszava.

Predseda EĽS Joseph Daul a predseda frakcie EĽS Manfred Weber sa od znovuzvoleného maďarského premiéra chcú dozvedieť, akým spôsobom mieni pokračovať v pretváraní Maďarska na neliberálnu demokraciu, píše Népszava s odvolaním sa na informácie nemeckého denníka Die Welt.

Weber pre nemecký týždenník Der Spiegel v tejto súvislosti uviedol, že Orbánovi chcú dať najavo, že existujú isté hranice, ktoré nesmie prekročiť ani on.

EĽS sa údajne obáva, že terajšie, v poradí už druhé dvojtretinové volebné víťazstvo Orbánovej strany Fidesz zabetónuje neliberálnu demokraciu, ktorá je charakterizovaná autoritárskym vládnutím a silným štátom.

Nemecká poslankyňa Sabine Verheyenová z Aachenu napríklad uviedla, že od voličov priebežne dostáva kritiku za to, že európski ľudovci udržiavajú dobrý vzťah s Orbánom, píše Népszava.

Jedenásti maďarskí europoslanci zo strany Fidesz sú členmi frakcie EĽS v Európskom parlamente.

Zdroj: aktuality.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti