Do vedenia RTVS sa vracia bývalý šéf spravodajstva, ktorý začiatkom roka z neho odišiel

06.09.2018 | 17:19
  0
Juraj Rybanský bude tentoraz šéfovať informačným okruhom Slovenského rozhlasu.

V marci tohto roka po pár mesiacoch odišiel šéf spravodajstva RTVS Juraj Rybanský. Teraz sa po 5 mesiacoch vracia naspäť.

Podľa portálu omediach.sk Rybanský bude tentoraz šéfovať informačným okruhom Slovenského rozhlasu - Rádia Slovensko, Regína a zahraničného vysielania.

„V súčasnosti prebiehajú rokovania, ak sa dohodneme, mal by som nastúpiť v polovici mesiaca,“ povedal pre portál Rybanský. Ako ďalej dodal, s ponukou ho oslovil generálny riaditeľ Jaroslav Rezník. Momentálne stojí pred podpísaním zmluvy.

Rybanský patrí k ľuďom, ktorých si do RTVS priviedol už generálny riaditeľ Jaroslav Rezník zvolený do funkcie vlani. Od septembra 2017 viedol niekoľko mesiacov spravodajstvo RTVS, vo februári však dal výpoveď. Oficiálne zo zdravotných dôvodov.

„Mrzí ma to, že z RTVS odchádzam tak skoro, ale zdravie mám iba jedno,“ uviedol vtedy. Neoficiálne sa hovorilo skôr o tom, že funkciu opustil pre konflikt Rezníka s časťou redakcie spravodajstva. Rybanský sa ocitol uprostred tohto stretu a nakoniec dal výpoveď.

Rybanský pred príchodom do RTVS niekoľko rokov robil na tlačovom oddelení ministerstiev, ktoré patrili pod Smer.  Rezník s politickou minulosťou ľudí, ktorých nechal riadiť spravodajstvo a publiistiku, problém nemal. Podobnú minulosť majú aj Vahram Chuguryan, ktorý nahradil Rybanského, Petra Stano Maťašovská, ktorá šéfuje rozhlasovej časti spravododajstva a publicistiky alebo Marián Jánošík.

Juraj Rybanský bol v rokoch 1998 – 2006 redaktorom s neskôr šéfom spravodajstva Slovenského rozhlasu, v období keď rozhlasu šéfoval súčasný šéf RTVS Jaroslav Rezník. V rokoch 2007-12 bol editorom RTVS. Za predchádzajúcej Ficovej vlády pôsobil na tlačovom oddelení ministerstva životného prostredia, ktoré riadil nominant Smeru Peter Žiga. Po voľbách prešiel so Žigom na ministerstvo hospodárstva, kde doposiaľ pôsobil na tlačovom oddelení.

Zdroj: aktuality.sk / omediach.com / dennikn.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti