Do druhého kola súboja o Prezidentský palác má okrem Lajčáka šancu postúpiť aj Harabin

19.11.2018 | 12:11
  0
Prieskum verejnej mienky sa uskutočnil v dňoch 7. až 14. novembra formou osobného dopytovania na vzorke 1 012 respondentov.

Novým prezidentom Slovenska by sa podľa prieskumu agentúry FOCUS stal súčasný minister zahraničia Miroslav Lajčák. Volili by ho 32,3 percenta opýtaných.

Na druhom mieste by skončil chemik a spoluzakladateľ strany Sloboda a Slidarita Robert Mistrík, ktorému by dali hlas 11,7 percenta Slovákov.

Tretie miesto v prieskume obsadil sudca Štefan Harabin s desiatimi percentami hlasov. Štvrtý by skončil líder Mosta – Híd Béla Bugár, ktorého by volili 9,2 percenta respondentov a piate miesto obsadil Marian Kotleba s 8,9 percenta hlasov.

Prieskum uskutočnili v dňoch 7. až 14. novembra formou osobného dopytovania na vzorke 1 012 respondentov. Respondentom položili otázku: Prezidentské voľby budú na Slovensku na jar na budúci rok. Predstavte si, že by sa prezidentské voľby konali už tento víkend a za prezidenta by kandidovali nasledujúci kandidáti. Ktorému z nich by ste dali svoj hlas? Odpovedať nevedelo 27,4 percenta ľudí a 9,3 percenta by voliť nešli.

Zdroj: SITA

 


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti