Die Linke: Doba ľadová vo vzťahu k Rusku musí skončiť

21.05.2018 | 12:59
  0
Podľa nemeckej Ľavice protiruské sankcie poškodzujú európske firmy.

Predsedníčka nemeckej parlamentnej strany Die Linke (Ľavica) v rozhovore pre nemecký denník Osnabrucker Zeitung vyhlásila, že doba ľadová vo vzťahu k Rusku sa musí ukončiť.

„Je v záujme Európy stretávať sa spolu a hovoriť o tom, ako môžeme zaistiť bezpečnosť a odzbrojenie,“ uviedla Sahra Wagenknechtová s tým, že európske sankcie proti Moskve „poškodzujú predovšetkým európske a nemecké firmy“.

Začiatkom minulého týždňa rozhodla Európska rada o uložení sankcií voči ďalším piatim ruským jednotlivcom, ktorí pred štyrmi rokmi pomáhali organizovať referendum o Kryme. Od roku 2014 sa na sankčnom zozname Európskej únie ocitlo viac ako 100 Rusov.

Predsedníčka Die Linke sa dlhodobo prihovára za spoluprácu s Moskvou. Minulý mesiac vyhlásila, že Západ by mal obnoviť zmysluplný dialóg s Ruskom a dodala, že krajina by mala byť vyzvaná na pridruženie sa k skupine G7.

V apríli sa proti démonizácii Ruska vyslovil aj nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier. „Bez ohľadu na (ruského prezidenta Vladimíra) Putina nemôžeme vyhlásiť Rusko ako celok a jeho obyvateľov za nepriateľa. Naša história hovorí proti niečomu takému a je v stávke príliš veľa,“ povedal Steinmeier pre nemecký denník Bild.

Z najnovšieho prieskumu verejnej mienky uskutočneného inštitútom Forsa vyplýva, že viac ako 90 percent Nemcov chce mať s Ruskom dobré vzťahy.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti