Demokrat Smatana by privítal väčšiu kontrolu Facebooku

29.12.2018 | 09:54
  0
Kontroverný aktivista vystupuje ako razantný obhajca slobody a demokracie, šírenie niektorých proruských názorov by však rád obmedzil.    

Šírenie alternatívnych názorov prostredníctvom Facebooku bude po novom opäť o niečo náročnejšie. Sociálna sieť Facebook otvorí kanceláriu v Rige, ktorej hlavnou úlohou bude kontrolovať, či uverejnené statusy používateľov spĺňajú normy sociálnej siete.

Súčasťou uvedeného zámeru bude tiež, aby zamestnanci Facebooku sledovali vyjadrenia v ruštine, lotyštine, litovčine a estónčine, pričom v budúcnosti by sa rozšírilo sledovanie aj o ďalšie jazyky. K danej téme sa vyjadril aj známy bojovník proti údajnej ruskej propagande a predstaviteľ tretieho sektoru Juraj Smatana.

Kontroverzný stredoškolský učiteľ a predstaviteľ tretieho sektoru Juraj Smatana, ktorý sa netají tým, že na svoje aktivity ochotne využíval aj peniaze Georga Sorosa, opäť prekvapil. Napriek tomu, že tento bývalý poradca predsedníčky vlády Ivety Radičovej zväčša vystupuje ako razantný obhajca slobody a demokracie, šírenie niektorých proruských názorov by rád obmedzil.    

„Facebook otvorí v lotyšskej Rige centrum, kde bude 150 moderátorov kontrolovať obsah príspevkov v jazykoch pobaltských štátov a v ruštine. Východná hranica nášho informačného priestoru sa konečne začína zabezpečovať: teraz je čas žiadať podobné centrum aj pre strednú Európu.“ napísal Smatana. 

Zdroj: prehladsprav.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti