Ďateľ: Anarchia v SIS, jej príslušníci v spolupráci s opozíciou rozohrali kauzou Vietnamca spravodajskú hru

09.08.2018 | 12:48
  0
Portál Ďateľ, ktorému šéfuje bývalý novinár a exriaditeľ kontrarozviedky Peter Tóth si v prípade únosu vietnamského podnikateľa položil 5 otázok.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vyslovil na tlačovej besede rečnícku otázku, či SIS vedela o tom, že Vietnamci sa pokúsia prepašovať do špeciálu Trinh Xuan Thanha. Zároveň sa pozastavil nad možnosťou, že SIS o tejto hrozbe vedela, ale nikoho neinformovala.

Ďateľ.sk v tejto súvislosti získal informácie, ktoré sa dajú zhrnúť do piatich bodov:

1. SIS mala signál o hrozbe zneužitia vládneho špeciálu na zavlečenie Vietnamca.

2. SIS z dosiaľ nezistených príčin neinformovala žiadneho príjemcu zo zákona, predovšetkým premiéra, ministra vnútra, ministra zahraničných vecí a generálneho prokurátora.

3. Inšpekcia SIS pod vedením Borisa B. toto zlyhanie síce preverovala, ale hneď aj zamietla pod koberec.

4. Po prepuknutí škandálu podriadení Borisa B. kontaktovali opozičných politikov a „predali“ im takú verziu príbehu o Vietnamcovi, ktorá vytvára dojem, že ide o kauzu zavlečenie 2.0.

5. V SIS pôsobí skupina spravodajských dôstojníkov, ktorá si spoluprácou s opozíciou vytvára podmienky na získanie ešte vplyvnejších pozícií po voľbách v roku 2020. Riaditeľ SIS Anton Šafárik, podriadenými prezývaný Padre, nemá prehľad o tom, čo robia jeho podriadení, čo im mimoriadne uľahčuje šafárenie so spravodajskými informáciami.

Ďateľ.sk touto cestou navrhuje príslušným orgánom a ústavným činiteľom, aby venovali zvýšenú pozornosť anarchii panujúcej v spravodajskej službe.

Zdroj: Facebook


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti