Dánska ministerka: Imigranti v našej krajine podvádzajú, klamú a zneužívajú dôveru úradov

27.04.2018 | 13:04
  0
Na jej hlavu sa za tieto slová zosypala vlna kritiky na Facebooku.

Dánska ministerka pre prisťahovalectvo, ktorá je známa svojím tvrdým postojom voči migrácii vyhlásila, že žiadatelia o azyl pri jazykových testoch podvádzajú a zneužívajú dôveru úradov.

Inger Stojbergová z vládnej liberálnej strany Venstre citovala skupinu na Facebooku, ktorá poskytuje odpovede na testy dánskeho jazyka a kultúry, ktoré musia absolvovať všetci migranti v tejto severskej krajine. Ministerka v článku pre dánsky bulvárny denník BT napísala, že významná skupina utečencov, ktorí prišli do Dánska, podvádza, klame a zneužíva dôveru štátnych orgánov.

Ďalším problémom na ktorý Stojbergová upozornila, je vek tzv. maloletých migrantov, z ktorých mnohí sú už muži, ale deklarujú, že sú adolescentmi. „Vidíme ďalších mladých ľudí mladších vo veku pod 18 rokov, ktorí v snahe zaistiť si sociálne výhody podvádzajú,“ pripomenula politička a zdôraznila, že jeden maloletý stojí štát ročne viac ako 500-tisíc dánskych korún (80-tisíc dolárov).

„V skutočnosti dve tretiny tých, ktorým sme neskôr testovali vek, boli oveľa starší,“ pokračovala Stojbergová, ktorá svoje vyjadrenie zverejnila aj na Facebooku. Viacerí užívatelia sociálnej siete ju za jej slová kritizovali a napísali, že práve ona „podvádza a zneužíva dôveru dánskeho ľudu“. Iní zase uviedli, že ministerka „kriminalizuje ľudí, ktorí do Dánska prišli z inej krajiny a sú na úteku“.

Podľa najnovších údajov zinternetovej stránky Refugees.dk požiadalo vlani v Dánsku o azyl viac ako 3000 ľudí, čo od roku 2016 predstavuje prudký pokles. V posledných troch rokoch požiadalo v Dánsku o azyl 30-tisíc ľudí. Väčšinu z nich tvorili prevažne Sýrčania, Eritrejci a Afgánci.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti