Ďalšie odchody z RTVS. Dlhoročný redaktor dostal vyhadzov SMS-kou

13.08.2018 | 20:55
  0
Podľa informácií Aktuality.sk to pritom nie je jediný odchod zo Slovenského rozhlasu.

Ani po hromadnej výpovedi viac ako 10-tich redaktorov RTVS odchody z tejto inštitúcie nekončia. Najnovšie končia dvaja reportéri v Slovenskom rozhlase.

Peter Hanák, ktorý strávil v RTVS šesť rokov, na sociálnej sieti napísal, že šéfredaktorka rozhlasového spravodajstva Petra Stano Maťašovská mu SMSkou oznámila, že od septembra nedostane novú zmluvu.

Hanák patril medzi redaktorov, ktorí podpísali otvorený list kritizujúci niektoré kroky vedenia RTVS.

„Mrzí ma, že sa to končí takto, lebo prácu v rozhlase som mal rád, ale proti tomu, čo sa dialo v RTVS, som sa musel ozvať,” napísal Hanák.

Čoskoro už bývalý rozhlasový reportér strávil posledný rok štúdiom na zahraničných univerzitách, odkiaľ niekedy prispieval do relácie Štúdio svet.

„Pri návrate sa ma Petra Stano Maťašovská pýtala, prečo som stál na strane protestujúcich kolegov. Ich odchod označila za očistenie redakcie a otvorene mi povedala, že pri mne má problém preto, že som patril k nim,” tvrdí Hanák.

Podľa informácií Aktuality.sk to pritom nie je jediný odchod zo Slovenského rozhlasu. Skončiť sa rozhodla aj Kristína Juričková.

PR manažér RTVS Juraj Kačo v reakcii pre Aktuality.sk napísal, že Peter Hanák nikdy nebol zamestnancom RTVS, preto tvrdenia o výpovedi nie sú pravdivé.

„Do septembra 2017 pôsobil ako externista v rozhlasovom vysielaní v štúdiu v Bratislave, potom odišiel súkromne do zahraničia, odkiaľ sporadicky prispieva ako korešpondent na základe ďalšej externej zmluvy. Tá stále trvá," dodal Kačo.

Zdroj: aktuality.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti