Cséfalvayová: Ešte stále môže ísť do Marrákešu prezident Kiska

30.11.2018 | 15:41
  0
Pre šéfku Zahraničného výboru NR SR je Miroslav Lajčák garantom euro-atlantického ukotvenia slovenskej zahraničnej politiky.

Ministri za Most-Híd budú na vláde presadzovať, aby na konferenciu do Marrákešu za Slovensko predsa len niekto išiel. "Ešte stále môže ísť aj prezident, ktorého vláda nemá ako ovplyvniť v tom, či sa zúčastní alebo nezúčastní, takže stále je táto otázka otvorená," povedala v relácii Pavla Demeša SVET Tu a teraz na TABLET.TV predsedníčka Zahraničného výboru NR SR Katarína Cséfalvayová (Most - Híd).

"Musíme tlmočiť naše postoje našim partnerom," myslí si Cséfalvayová o účasti na decembrovom rokovaní o Globálnom pakte OSN o migrácii v Marrákeši, o ktorom bude na budúci týždeň rozhodovať vláda.

Pre Katarínu Cséfalvayovú je Miroslav Lajčák garantom euro-atlantického ukotvenia slovenskej zahraničnej politiky. Jeho demisiu na post šéfa diplomacie podľa svojich slov chápe, zároveň sa však pýta: "Keby všetci zásadoví ľudia zutekali z boja, tak kam by sme sa dostali?"

"Očakávala som, že téma migrácie môže byť zneužitá rovnako ako v Maďarsku na strašenie občanov a to sa aj stalo," uvádza na margo prijatia parlamentného uznesenia o Globálnom pakte OSN o migrácii predsedníčka výboru. "Nasadlo sa na vlnu populizmu, hystérie, kultúrnych vojen a málokto sa zaoberal tým, čo v dokumente v skutočnosti je," povedala. "Nakoniec sa budú usmievať extrémisti a spokojne konštatovať, že všetku robotu sme urobili za nich," tvrdí Cséfalvayová.

"Bolo namieste sa ozvať a pripomenúť našim koaličným partnerom, že kľúčové je to, čo je v programovom vyhlásení vlády," uviedla Cséfalvayová na margo štvrtkového vyhlásenia predsedu Mostu-Híd Bélu Bugára, ktorému sa podľa jeho slov nepáči, že koaliční partneri spochybňujú Lajčákovu prácu.

Zdroj: info.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti