Čo znamená keď sme povolili 800 migrantom vtrhnúť násilím do Španielska?

27.07.2018 | 17:15
  0
Udalosti v Ceute ukazujú, kto k nám prichádza - Vrahovia, násilníci a ľudia, ktorí nami pohŕdajú.

Tri štvrtiny migrantov prešlo po útoku skupiny 800 ľudí na územie Španielska v Afrike. Komentáre sa zhodujú – ide o neschopnosť ubrániť suverenitu Španielska a Európskej Únie.

Začiatok

Agentúra AP včera oznámila, že 800 migrantov zaútočilo na hraničný plot, oddeľujúci severoafrickú enklávu Ceuty z Maroka, aby sa dostali do Európy. Španielska civilná stráž oznámila, že 602 migrantov prešlo na španielsku pôdu krátko po svitaní po masívnom ozbrojenom útoku na vysoké ploty z ostnatého drôtu.

Migranti vystrihli otvory v plotoch a zaútočili na policajných dôstojníkov, ktorí sa ich snažili zadržať. Hádzali výkaly spolu s nehaseným vápnom spôsobujúcim kožné popáleniny, uviedla vo vyhlásení civilná garda. Okrem toho hádzali kamene na policajné vozidlá, rozbíjali okná a policajtov ohrozovali provizórnymi plameňometmi.

Polícia uviedla, že 16 imigrantov bolo odvezených do nemocnice, zatiaľ čo päť z 15 policajných zranení bolo hospitalizovaných. Španielsky Červený kríž povedal v tweete, že 132 migrantov bolo počas masového útoku zranených.

Dôsledky

Štát je definovaný hranicami. Ak niektorá krajina rezignuje na ochranu svojich hraníc, prestáva byť štátom.

Naviac, nepotrestaná agresivita migrantov, ktorej nikto nechce urobiť koniec je koniec právneho štátu. Zdá sa, že niektoré skupiny majú viac práv ako iné. Občan, ktorý platí dane a dodržiava zákony by v prípade podobného jednania z väzenia nevyšiel na dlhú dobu.

Použitie improvizovaných plameňometov je naviac použitie vražednej zbrane. V princípe teda išlo o skupinu zabijakov, voči ktorým mala polícia nielen právo, ale aj povinnosť zasiahnuť akýmikoľvek prostriedkami a s akýmikoľvek následkami.

V racionálnych krajinách už dávno prišli na to, že akékoľvek obete pri zastavení nebezpečných zločincov sú dôsledkom konania týchto vrahov. Nie je možné akceptovať ich voľné pobehovanie medzi daňovými poplatníkmi.

Funguje tu spoločenská zmluva. Ľudia odovzdávajú veľkú časť svojej osobnej aj finančnej slobody do rúk štátnych autorít. Autority výmenou za to garantujú občanom bezpečnosť, a pomocou súdnej moci aj potrestanie vinníkov.

Nespokojnosť s konaním autorít dávajú najavo v demokratických voľbách a naopak politickí predstavitelia sa zaväzujú konať podľa výsledkov volieb a akceptovať ich.

Nič z toho nefunguje. Autority odmietajú garantovať bezpečnosť ľudí, štát nechávajú na „voľné použitie“ komukoľvek, kto má dosť peňazí, násilia a arogancie. Odmietajú akceptovať výsledky volieb a naopak trestajú voličov, ak vyhodnotia ich predchádzajúce zlyhania tým, že zvolia niekoho iného. A treba si jasne povedať – čím bude chaos väčší, tým tvrdšie prostriedky si zvolia aj voliči.

Európska komisia podporuje prijímanie migrantov na úkor daňových poplatníkov. Na úkor ich finančnej a osobnej slobody a mnohokrát už aj na úkor ich života. Chce ponúkať vítačom 6000 eur a 500 eur na dopravu ako bonus na prilepšenie – opäť z peňazí daňových poplatníkov v Európe. Chce sa zúčastniť a podporiť Globálny pakt OSN o migrácii, ktorý ukončí nelegálnu migráciu a spraví z nej pozývací legálny ceremoniál.

Udalosti v Ceute ukazujú, kto k nám prichádza. Vrahovia, násilníci, ľudia, ktorí nami pohŕdajú, pohŕdajú našimi zákonmi, sú odhodlaní kradnúť, vraždiť, lúpiť, zabíjať, mučiť a znásilňovať.

A tí zradcovia vo vedení vlád ich vítajú. Nie je to demokracia, je to Farma zvierat z románu Georga Orwella, kde vládnu svine a utláčajú všetkých ostatných.

Na záver

Subsaharskí Afričania, ktorí žijú nelegálne v Maroku, sa každoročne pokúšajú dostať do Európy tým, že vo veľkých skupinách preliezajú 6 metrov vysoký plot okolo Ceuty a Melilly, druhej severoafrickej enklávy Španielska. Tým, ktorým sa podarí preliezť tento plot, utekajú k preplneným, dočasným migračným ubytovacím centrám. Sú nakoniec repatriovaní alebo prepustení.

Štvrtkový útok zvýšil tlak na španielske úrady ktorých zasiahla vlna nedávnej migrácie, s priemerným počtom stoviek migrantov. Prakticky každý deň sa na Stredozemné more vypravujú nestabilné a nebezpečné lode s istotou, že ich niekto „zachráni„. V momente, ako týchto ľudí odvezú do Španielska, stáva sa z toho forma pašovania ľudí. V princípe by veľmi rýchlo proces skončil, keby „záchranári“ vyloďovali tam, odkiaľ prišli – t.j. v Maroku.

Španielska námorná záchranná služba povedala, že vo štvrtok vyzdvihli 332 ľudí v Stredozemí – 232 na 19 lodiach v úžine a 100 na dvoch lodiach východne od úžiny. V stredu zachránili 424 ľudí.

Podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu tento rok v Španielsku prišlo viac ako 22 700 prisťahovalcov – trikrát viac ako v rovnakom období minulého roka.

Takmer 20 000 z nich pricestovalo po mori, pretože dobré počasie umožnilo viacero prejazdov po krátkej ceste cez Gibraltársky prieliv a nedávne zásahy líbyjských orgánov viedli migrantov k výberu iných ciest.

V dokumente od Vox ohľadom týchto dvoch enkláv Španielska v Maroku sa hovorí najmä o konštrukcii plota ktorý oddeľuje Afriku od Európy.

V obrázku nižšie z videa môžete vidieť, aký je plot hrubý: oranžová časť je na španielskej strane a zelená časť je zo strany Maroka.

Ďalšie video:

Zdroj: slobodnyvyber.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti