Čo sa deje so Skripaľovcami? Médiá aj britskí predstavitelia sú zrazu ticho

02.05.2018 | 15:07
  0
Britská polícia a spravodajské služby doteraz nedokázali odhaliť podozrivé osoby, ktoré oboch ruských občanov otrávili.

Bývalý ruský špión Sergej Skripaľ a jeho dcéra Julija, ktorí boli začiatkom marca údajne otrávení neznámou látkou, len pred nedávnom dominovali v správach po celom svete. V súčasnosti zmizli z očí verejnosti, takže mnohí sa pýtajú, čo sa s nimi vlastne deje.

Julija sa zrejme dostatočne zotavila na to, aby mohla opustiť nemocnicu. Predpokladá sa, že v súčasnosti je ukrytá na bezpečnom mieste. Po jej aprílovom odchode z klinky v meste Salisbury, nie sú k dispozícii žiadne informácie o jej otcovi. Titulky britských médii neskôr ovládli informácie o raketových útokoch na Sýriu. Ďalšou mediálnou udalosťou v Spojenom kráľovstve bola rezignácia britskej ministerky vnútra Amber Ruddovej. Niektorí tvrdia, že britské médiá tým len odpútali pozornosť verejnosti. Ďalší však poukazujú na to, že v hre je niečo celkom iné.

Viacerí v tejto súvislosti spochybňujú vládnu verziu incidentu v Salisbury. Medzi nimi je aj bývalý britský veľvyslanec v Uzbekistane Craig Murray, ktorý poukázal na vyjadrenie novinára z televízie Channel 4. Alex Thomsen na Twitteri napísal, že jediným „rozhodujúcim verejným krokom (britských) orgánov bolo cenzurovať médiá hlavného prúdu prostredníctvom upozornenia pod označením D, ktoré malo zabrániť zverejneniu informácie o Skripaľovom bábkovodičovi žijúceho jeho v blízkosti.“

Britská polícia a spravodajské služby doteraz nedokázali odhaliť podozrivé osoby, ktoré oboch ruských občanov otrávili. Jedna vec je otrava chemickou zbraňou na anglickom vidieku, druhou záležitosťou je doslova „vyparenie sa“ možných páchateľov v krajine, ktorá má asi najväčšiu hustotu priemyselných kamier vo svete. Ako môže teda Británia ukazovať prstom na Rusko bez nulových dôkazov o podozrivých?

Fakt, že polícia stále nie je na stope páchateľov potvrdil členom britského parlamentu z výboru pre obranu aj premiérkin poradca pre národnú bezpečnosť Mark Sedwill. Napriek tomu, však trvá na tom, že najväčšiu hrozbu pre Spojené kráľovstvo predstavuje Rusko.

Odpovede na otázky, či sa Sergej Skripaľ nakoniec zotaví, kde sa nachádza jeho dcéra Julija a kto sa na incidente podieľal a tiež bližšie aktualizácie k tejto téme sa záhadne vytratili z pozornosti médií.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti