Čo majú spoločné kauza Skripaľ, Hillary Clinton a Deep State?

17.07.2018 | 18:22
  0
Sergej Skripaľ pracoval vo firme, ktorej majiteľ vytvoril pre Clintonovú kompromitujúce materiály na Trumpa.

Portál Black Agenda Report priniesol zaujímavé zamyslenie Margaret Kimberley, komentátorky portálu. Obviňuje elitu Veľkej Británie a USA, aby v spolupráci s Deep State presadili politiku, ktorú reprezentuje Hillary Clintonová.

Väčšina ľudí sa domnieva, že Donald Trump vďačí aktivitám Rusov za svoje zvolenie do úradu prezidenta, pretože im to bolo v posledných dvoch rokoch neustále opakované. Počas prezidentskej kampane v roku 2016 skutočne došlo k tajnej dohode, ktorú však neurobil Trump. Bola to Hillary Clintonová a Demokratický národný výbor, konajúci v súlade so spravodajskými službami v Spojených štátoch a vo Veľkej Británii. Britská vláda neprestáva vytvárať incidenty pod falošnou vlajkou, núti medzinárodné agentúry k tomu, aby sa podrobili, a snaží sa nastoliť zmenu režimu v Sýrii. Keďže sa im nepodarilo poraziť vo voľbách Trumpa, pokračovali v kampani, aby zakryli stopy, vyhli sa obvineniam za nezdar Hillary Clintonovej a aby udržali status quo v oblasti zahraničnej politiky.

Advokátska kancelária, ktorá pracuje pre Demokratický národný výbor, zaplatila za opozičný prieskum, ktorý vykonal bývalý agent MI6 Christopher Steele. Steele vytvoril spis, v ktorom sa tvrdí, že Trump bol kompromitovaný ruskou vládou a odovzdal ho FBI, CIA, vplyvným novinárom a politikom, ako je napr. senátor John McCain. Prostredníctvom spisu bolo podľa zákona FISA získané súdne povolenie na sledovanie Trumpovho poradcu Cartera Pagea, avšak spojitosť s Demokratickým národným výborom nebola sudcovi oznámená.

Steele nie je jediným britským špiónom, ktorý vystupuje v tomto príbehu. Muž menom Richard Dearlove, bývalý šéf MI6, je obchodným partnerom Stefana Halpera, agenta CIA, ktorý tiež špehoval Donalda Trumpa. Halper udržiaval kontakt s Pageom a Georgom Papadopoulosom – títo dvaja muži teraz čelia obžalobe zo strany Roberta Muellera, ktorý vedie osobitné vyšetrovanie. Menej publicity pre Trumpov tím sa nezdalo vhodné ostrieľaným profesionálom, ktorým poskytuje ochranu New York Times. Denník Times nazval Halpera „informátorom FBI„, a tvrdil, že je to niečo iné, než byť špiónom.

Kým je Rusko očierňované na každom kroku, britská vláda verejne vykonáva veľmi pochybné aktivity, ktoré môžu mať vplyv na obe krajiny. V celom prípade bývalého ruského dvojitého agenta Sergeja Skripala má jednoznačne prsty britská vláda. Neexistuje žiadny dôvod na to, aby Rusko otrávilo bývalého špióna, ktorý bol pred ôsmimi rokmi zamenený. Jediným logickým záverom je, že tento čin bol vykonaný s cieľom spôsobiť ťažkosti Vladimírovi Putinovi a vytvoriť možnú zámienku k vojne. Čoskoro po kauze Skripaľ nasledovalo pochybné oznámenie o ďalšom útoku chemickými zbraňami v Sýrii, čo vyústilo v krátky útok na túto krajinu, ktorý podnikli Spojené štáty, Británia a Francúzsko.

Sú to práve Briti, kto používa klamstvá a podvody s cieľom ovplyvniť verejnú mienku kvôli širokej podpore vojny v Sýrii. Tri mesiace po kauze Skripaľ bola napadnutá ďalšia dvojica Britov. Údajne boli otrávení látkou Novičok, chemickou zbraňou, ktorá bola pôvodne vyrábaná v Rusku [myslí sa Sovietsky zväz – pozn.edit], ale ktorú možno teraz vyrobiť kdekoľvek. Jedna z obetí zomrela a tvrdenie o zapojení Ruska sa tak teraz stáva oveľa nebezpečnejšie.

K tejto druhej otrave došlo ani nie pred týždňom – potom, čo Veľká Británia prinútilo Organizáciu pre zákaz chemických zbraní (OPCW), aby prevzala úlohu sudcu a porotcu. To znamená, že organizácia OPCW nebude len rozhodovať o tom, či boli použité chemické zbrane, ale tiež bude mať za úlohu prisudzovať vinu. Minister zahraničia Boris Johnson hrdo oznámil: „Spojené kráľovstvo usilovalo diplomatickou cestou o to, aby zabezpečilo toto rozšírenie mandátu.“

Tajná dohoda neprebieha medzi Trumpom a Rusmi, ale medzi spravodajskými agentúrami, médiami a americkými politikmi, ktorí vedú skrytú agendu. Kým verejnosť je neustále kŕmená rozprávkami o tom, že tlač v Rusku je neslobodná, je to práve britská tlač, ktorá je cenzurovaná vládou. Bolo vydané Poradné oznámenie o ochrane a bezpečnosti médií (D-Notice), ktoré zabraňuje detailne informovať o prípade Skripaľ. Väčšina Američanov vôbec nemá tušenie, že by britská vláda mohla brániť médiám v tom, aby podávala správy o akomkoľvek subjekte alebo osobe, ktorú si vyberie. Chránenou osobou môže byť teraz aj muž menom Pablo Miller.

Miller bol vo Skripaľovom tímu MI6, a bol tiež zamestnaný vo firme Christophera Steela Orbis Business Intelligence. Miller a Steele možno zapojili Skripaľa do vytvárania spisu proti Trumpovi. Kým Američanom sú neustále predkladané dezinformácie, kvôli ktorým Rusko vyzerá ako cudzí votrelec, ktorý sa mieša do záležitostí USA, v skutočnosti je to britský „Deep state„, ktorý je efektívne prepojený s americkými médiami a politikmi.

Šíritelia aféry Russiagate neustále tvrdia „spojte si všetky prvky skladačky„. Ak si máme spojiť nejaké body, tak vedú od Demokratického národného výboru k bývalým špiónom MI6, agentom CIA, ruským dvojitým agentom, americkým spravodajským službám, a k údajným chemickým útokom – za účelom ospravedlniť vojnu alebo zabrániť blížiacemu sa summitu Trumpa a Putina. Všetko je využívané na podporu protiruskej propagandy, ktorá je teraz povinná, a ktorá je na oboch stranách Atlantiku veľmi rozsiahla.

Protiruská nálada je podnecovaná celé dva roky a to s odbornou presnosťou. Akékoľvek odporujúce správy boli zahmlené s rovnakou presnosťou. Poctivá a otvorená diskusia je teraz takmer nemožná a pravdepodobnosť, že verejnosť podporí čokoľvek, vrátane skutočnej vojny medzi jadrovými mocnosťami, sa zvýšila. Svet je teraz nebezpečnejším miestom, ale nie kvôli Rusku. Ako vždy sú príčinou nepokojov Spojené štáty a ich spojenci. Tentokrát možno vytvorili tak veľké nebezpečenstvo, ktoré nebudú môcť zvládnuť.

Zdroj: slobodnyvyber.sk / blackagendareport.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti