Clinton je po Bushovi seniorovi ďalší sexuálny predátor

22.11.2017 | 13:05
  0
Bývalý americký prezident Bill Clinton čelí obvineniam štyroch žien zo sexuálneho obťažovania.

Viaceré britské médiá vo svojich článkoch napísali, že na exprezidenta Spojených štátov bola zo strany obetí jeho sexuálnych chúťok podaná žaloba, v ktorej žiadajú Clintona o odškodné. Uvedené informácie majú byť podopreté aj viacerými zdrojmi z prostredia americkej Demokratickej strany. Zmieňuje sa o tom aj autor niekoľkých kníh o Clintonovcoch a bývalý šéfredaktor magazínu vydávaného denníkom The New York Times - Edward Klein.

Ženy tvrdia, že Clinton ich obťažoval až keď opustil úrad prezidenta. V tom čase, ako tínedžerky pracovali pre amerického miliardára a investora Rona Burkleho, ktorému po odchode z Bieleho domu pomáhal Clinton v podnikaní. Na palube Burkleho súkromného lietadla malo dôjsť zo strany exprezidenta k ich obťažovaniu. V narážke na prezidentský špeciál sa privátnemu tryskáču posmešne hovorilo Air F**k One.

Clinton čelil obvineniam už počas obdobia, keď bol v rokoch 1993 až 2001 americkým prezidentom. Terajšie obvinenia proti 71-ročnej bývalej hlave Spojených štátov pochádzajú z časov po opustení Bieleho domu.

Advokáti, ktorí tieto ženy zastupujú a koordinujú ich snahy, Clintonovi oznámili, že sa proti nemu pripravujú štyri samostatné súdne spory. Informáciu potvrdil aj jeden z exprezidentových právnikov.

Obvineniu zo sexuálneho útoku sa najnovšie nevyhol ani Clintonov predchodca v úrade - George Bush starší. Roslyn Corriganová je v poradí šiestou ženou, ktorá Busha obvinila z toho, že v čase keď mala 16 rokov, ju obchytkával.

Médiá za ostatné týždne zverejňujú informácie, že viacerí významní ľudia z prostredia Hollywoodu čelia taktiež obvineniam z podobných útokov. Niektoré zdroje tvrdia, že týmto sa naštartoval postupný proces odhalenia aj pedofilnej siete, ktorá funguje nielen v rámci Spojených štátov.


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti