Čína zadržala šéfa Interpolu a vyšetruje ho za porušenie bližšie neurčeného zákona

07.10.2018 | 19:35
  0
Znepokojenie nad jeho zmiznutím už dali najavo Interpol a francúzske úrady.

Šéf Interpolu Meng Chung-wej, ktorý je nezvestný od konca minulého mesiaca, je vyšetrovaný v Číne pre podozrenie, že porušil "bližšie neurčený zákon." Napísala to v nedeľu agentúra AP s odvolaním na oznámenie, ktoré na svojom webe zverejnila disciplinárna komisia vládnucej Komunistickej strany.

V správe tohto orgánu, ktorý má na starosti prípady korupcie a politickej nelojálnosti, sa uvádza, že námestník čínskeho ministra verejnej bezpečnosti je "podozrivý z porušenia zákona a v súčasnej dobe je sledovaný a vyšetrovaný" novým čínskym protikorupčným úradom, Národnou kontrolnou komisiou.

Šéf medzinárodnej policajnej organizácie je nezvestný od konca septembra, keď odletel z Francúzska do Číny.

Znepokojenie nad jeho zmiznutím už dali najavo Interpol a francúzske úrady. Podľa polície odletel Meng Chung-wej do Číny, kam síce dorazil, ale potom sa po ňom "zľahla zem".

Francúzska polícia začala zmiznutie Menga vyšetrovať koncom tohto týždňa po tom, čo manželka nahlásila polícii, že o ňom nemá žiadne správy od 25. septembra. Povedala tiež, že dostala vyhrážky telefónom aj prostredníctvom sociálnych sietí.

Čína sa do dneška k zmiznutiu Menga oficiálne nevyjadrila a ani miestne médiá o jeho prípade doteraz neinformovali.

Zdroj: ČTK


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti