Bývalý kandidát na prezidenta: Francúzsko je kolonizované USA, Bruselom a migrantmi

25.06.2018 | 15:43
  0
Jeho poznámky zaznievajú v čase, keď sa Francúzsko sporí s Talianskom ohľadne riešenia prílivu utečencov.

Francúzsko je kolonizované migrantmi, Spojenými štátmi, Čínou, Nemeckom a Európskou úniou. Vyhlásil to francúzsky euroskeptický politik Nicolas Dupont-Aignan s tým, že nechce, aby jeho krajina zanikla.

„Myslím si, že naša krajina je kolonizovaná … po ekonomickej stránky Američanmi a Číňanmi a z politického hľadiska Bruselom, Európskou úniou a Nemeckom,“ povedal v programe francúzskej televízie.

Euroskeptik Dupont-Aignan sa v roku 2012 uchádzal o prezidentský úrad. V súčasnosti je lídrom centristicko-konzervatívnej strany Vstaň Francúzsko. Bývalá prezidentská kandidátka Marine Le Penová o ňom v prípade svojho volebného úspechu uvažovala ako o možnom premiérovi. Tento politik je dlhodobým kritikom francúzskej prisťahovaleckej politiky, ako aj stratégie boja proti terorizmu. V roku 2016 vyhlásil, že Paríž nemôže poraziť terorizmus, ak bude aj naďalej „poslúchať“ Berlín a Washington.

O migrantoch vyhlásil, že po náboženskej stránke kolonizujú Francúzsko.

Jeho poznámky zaznievajú v čase, keď sa Francúzsko sporí s Talianskom ohľadne toho, ako zvládnuť tok migrantov prichádzajúcich do Európy.

Podpredseda talianskej vlády Luigi Di Maio v sobotu varoval, že "arogantný" Macron riskuje, že sa stane najväčším "nepriateľom" Talianska. „Pravé malomocenstvo je pokrytectvo niekoho, kto posiela naspäť migrantov do Ventimiglie a potom nám chce kázať o našom svätom práve žiadať rovnomerné prerozdeľovanie migrantov,“ napísal na Twitteri. Narážal tým na to, že Macron odmietol prijať loď Aquarius plnú migrantov.

Francúzsko sa už dlhodobo snaží vysporiadať s utečencami a často sa stalo terčom kritiky za jeho kroky súvisiace s riešením migračnej otázky. V roku 2016 sa vláda rozhodla zlikvidovať utečenecký tábor v Calais, známy ako džungľa. To malo za následok, že migranti sa presunuli do iných častí Francúzska vrátane Paríža.

Zdroj: rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti