Bývali to matka a syn, teraz sú z nich otec a dcéra

21.01.2017 | 16:52
  0
Matka a syn zistili, že sa vo svojom tele necítia dobre, a tak sa vzájomne podporili pri zmene pohlavia.

 Matka šiestich detí Erica Houseová najprv pomohla k premene svojmu synovi, z ktorého je teraz dcéra Corey. Neskôr sama nastúpila na cestu k tomu stať sa mužom Ericom. Informoval o tom britský denník The Daily Mirror.

"Moji blízki sú úžasní a prijali to skvele. Manžel ma vo všetkom veľmi podporuje a náš vzťah je teraz ešte silnejší, ako keď sme spolu desať rokov žili," zverila sa britskému denníku Erica, ktorá už si hovorí Eric. Takmer rok berie hormón testosterón a možno už budúci mesiac ju čaká chirurgický zákrok, ktorý by mal jej premenu dokončiť.

Už skôr mal podobný osud jej syn. Keď mal Corey 11 rokov, díval sa s matkou v televízii na rozhovor s hviezdou internetového serveru YouTube Jazz Jenningsovou. Táto teraz šestnásťročná transsexuálna aktivistka sa tiež narodila ako chlapec.

Celosvetový unikát

"Mami, som ako ona, som dievča," povedal po zhliadnutí interview Corey. Jeho matka ho podporila a nechala svoje dieťa, nech sa oblieka ako dievča. Od 14 rokov mu potom pomáhala s hormonálnou terapiou v podobe estrogénových injekcií. Teraz už sa Corey nemôže dočkať, až v 18 rokoch podstúpi chirurgický zákrok a stane sa ženou.

Podľa denníka The Daily Mirror sú Eric a Corey zrejme prvý rodič a dieťa na svete, ktorí otvorene priznali svoju transsexuálnu premenu. "Môj odkaz všetkým je: nikdy sa nehanbite za to, kým ste. Nikdy neverte nikomu, kto sa vám snaží tvrdiť, že ste niečo menej než ostatní," hovorí Eric či Erica.

Online poradňa pre tých, ktorí sa necítite dobre vo svojej koži.

Zdroj: TheDailyMirror/TA3


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti