Brusel: Európania musia akceptovať masovú migráciu ako „novú normu“.

20.12.2017 | 12:51
  0
Európsky komisár pre migráciu Dimitris Avramopoulos tvrdí, že múry, ani politika nedokážu zabezpečiť, aby EÚ zostala „homogénna a bez migrácie“.

„Nadišiel čas čeliť pravde. Nemôžeme a nikdy nebudeme môcť zastaviť migráciu," napísal vo svojom článku pod názvom „Migranti v Európe sú tu na stálo“ komisár EÚ pre otázky migrácie Dimitris Avramopoulos, ktorý bol 18. decembra zverejnený na spravodajskom portáli Politico.

Eurokrat v ňom uviedol, že „ľudská mobilita bude čoraz viac definovať 21. storočie“ a že masová migrácia je záležitosť, ktorá je v rámci politiky Bruselu pre Európu „behom na dlhú trať“. Avramopoulos doplnil, že “migrácia je hlboko previazaná s našimi politikami v oblasti ekonómie, obchodu, vzdelávania a zamestnanosti“.

Poukázaním na migrantov z najchudobnejších krajín sveta, ktorým bol udelený štatút utečenca v Európe, Avramopoulos uviedol, že Brusel nevníma azyl ako spôsob dočasného opustenia vojnového konfliktu, ale skôr ako ďalší spôsob trvalej prítomnosti populácie tretieho sveta v štátoch EÚ.

„V Európe našli bezpečnosť, ale musíme sa uistiť, že našli aj svoj domov,“ píše ďalej o utečencoch a trvá na tom, že programovať Európanov vítaním masovovej migrácie je „nielen morálnym imperatívom“, ale vzhľadom na starnúcu populáciu v Európe aj „ekonomickým a sociálnym imperatívom a jednou z najväčších výziev v blízkej budúcnosti“.

Vzhľadom na fakt, že ľudia z mimoeurópskeho prostredia žijúci na kontinente v Európe sú s veľkou pravdepodobnosťou buď nezamestnaní alebo s nízkym príjmom, Komisia chce v rámci integračných opatrení uľahčiť príchod tých migrantov, ktorí sú dôležití z ekonomického hľadiska.

„Je naivné si myslieť, že ak budeme budovať ploty, tak naše spoločenstvo zostane homogénne a bez migrácie,“ domnieva sa Avramopoulos s odkazom na štáty strednej Európy, ktoré odmietajú akceptovať schému na prerozdelenie migrantov.

„Je nerozumné si myslieť, že ak sa prejaví finančná solidarita, tak migrácia zostane na druhej strane Stredozemného mora,“ dodal eurokomisár.

Na záver zdôraznil, že občania Európskej únie „musia byť pripravení prijať migráciu, mobilitu a rozmanitosť ako novú normu a zodpovedajúcim spôsobom prispôsobiť tomu aj politiku a zmeniť spôsob myslenia“.

Zdroje: breitbart.com, politico.eu


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti