Brigitte Bardotová kritizovala súčasné Francúzsko a množstvo moslimov v krajine

19.03.2018 | 11:25
  0
Svoj odmietavý postoj vyjadrila aj smerom k Európskej únii.

Francúzska herečka Brigitte Bardotová nie je spokojná so súčasnou situáciou vo svojej krajine, keď vyhlásila, že islamisti sú „prakticky všade“ a že Francúzsko by sa nemalo podobať na Alžírsko.

Bardotová v rozhovore pre francúzsky týždenník Valeurs Actuelles Bardot povedala, že Francúzsko už nie je tým, čím bolo kedysi. „Bola som vychovávaná k úcte, vlastenectve, láske a rešpektu k mojej krajine. Keď teraz pozerám na to, čo sa deje, cítim sa zúfalo,“ uviedla filmová ikona.

Podľa jej vyjadrenia, je neakceptovateľné vidieť, ako sa moslimská šatka burka stáva vo Francúzsku súčasťou bežného odevu. Rovnako poukázala na fakt, že islamisti sú „prakticky všade“.

„Nebojoval som sa proti francúzskemu Alžírsku, aby som prijal alžírske Francúzsko. Nedovolím si od druhých siahnuť na kultúru, identitu a zvyky, tak ako nechcem, aby druhí siahali na moju kultúru,“ dodala 83-ročná herečka.

Svoj odmietavý postoj vyjadrila aj smerom k Európskej únii. „Musíme z nej odísť,“ vyhlásila a zároveň priznala, že sympatizuje s euroskeptickou stranou Národný front, ktorej predsedá Marine Le Penová. Poznamenala tiež, že v rámci politiky má blízko k bývalému francúzskemu premiérovi Francoisovi Fillonovi, ktorého označila za „dobrého chlapíka“.

Zdroj: rt.com / valeursactuelles.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti