Boris Kollár: Nedokázali sme integrovať Rómov a chceme prijímať sýrske siroty

03.10.2018 | 13:32
  0
Predseda opozičnej strany Sme Rodina kritizoval postoj premiéra Pellegriniho a liberálnej SaS za ich kladný postoj v otázke prijímania sýrskych detí.

Na Slovensku máme 20-tisíc sirôt, pričom sirotský dôchodok je vo výške smiešnych 120 eur, najskôr vyriešme tieto problémy a potom pomáhajme v iných krajinách, rozohnil sa predseda hnutia Sme Rodina Boris Kollár.

Svoj príspevok na sociálnej sieti facebook smeroval najmä ku kritike pozitívneho postoja nielen premiéra Petra Pellegriniho, ale aj predsedu strany Sloboda a solidarita Richarda Sulíka, ktorí obhajovali návrh prijať siroty so Sýrie, ktoré sú umiestnené v Grécku.

“Žijeme v štáte, kde je 650 000 ľudí OHROZENYCH CHUDOBOU a z toho najväčšiu časť tvoria matky, ktoré samé vychovávajú dieťa a mnohopočetné rodiny! Žijeme v štáte, kde si státisíce rodín nemôžu dovoliť jedno mäsité jedlo denne! Keď takéto problémy vyriešime, tak potom pomáhajme v iných krajinach, veď ani v bežnom živote nežiadame od žobráka, aby zachraňoval iných,” píše Boris Kollár.

Svoju kritiku návrhu rozširuje o tému ďalšej integrácie nielen sirôt zo Sýrie, ale aj integrácie Rómov na Slovensku: “Nedokázali sme za stovky rokov integrovať Rómov, tak čo chceme integrovať Sýrčanov, ktorí, samozrejme, nebudú žiadne batoľatá, pretože tie nemajú ani ako utekať pred vojnou, ale tínedžeri, ktorí sa v takýchto krajinách považujú za dospelých a z ktorých asi Slovákov nevychováme,” uzatvoril predseda hnutia Sme Rodina.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti